Ι. Πυτικάκης: Τα αδέσποτα ζώα... έχουν ιδιοκτήτες

1:21 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019
01:05 μ.μ. - Πέμ, 16/21/2019
Image: Ι. Πυτικάκης: Τα αδέσποτα ζώα... έχουν ιδιοκτήτες

Προτάσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Ιεράπετρας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα σημαντικό θέμα  για το οποίο κατά καιρούς εκφράζονται διάφορες απόψεις. Τις θέσεις του για τα όσα συμβαίνουν στην Ιεράπετρα αναλύει ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Ι. Πυτικάκης. Αναφέρεται καταρχάς στη νομοθεσία και στο τι προβλέπεται και μίλησε με θετικά σχόλια για την προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία καθώς επίσης από τον πολίτη  κ. Τάκη Προεστάκη και την καλή συνεργασία που είχαν ο ίδιος και ο σύλλογος με τον πρώην αντιδήμαρχο Αργύρη Πανταζή. Επεσήμανε πως τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι, γάτες, έχουν ιδιοκτήτες αλλά δεν γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες και πρότεινε  να γίνει καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων και έλεγχος γεννήσεων ζώων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 
Κατήγγειλε ωστόσο πως υπάρχουν συμφέροντα και για αυτό έχουμε αδέσποτα στην Ιεράπετρα, συμφέροντα που δεν αφήνουν να λυθεί το πρόβλημα, προσθέτοντας πως κτηνίατροι εξέφρασαν αντίθετη άποψη όταν έγινε προσπάθεια να έρθουν ομάδες από το εξωτερικό να κάνουν εθελοντικές στειρώσεις.  
 
Επεσήμανε τέλος ότι υπάρχουν προγράμματα και ευρωπαϊκά, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την επίλυση του προβλήματος ακόμη και  για να γίνει κυνοκομειο στον Δήμο Ιεράπετρας.  
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πυτικάκη: