Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος για το προσφυγικό

11:21 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
11:10 π.μ. - Δευ, 14/21/2019
Image: Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος για το προσφυγικό

«Για μια ακόμη φορά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η δημοτική αρχή δηλώνει αδιάφορη»

Φιλοξενία προσφύγων από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας
 
Το μείζον θέμα της φιλοξενίας προσφυγικών οικογενειών και ειδικότερα ασυνόδευτων παιδιών από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο, με αφορμή τη επίσκεψη της Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και με συμμετοχή, σε πρώτη φάση, Δημάρχων από τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. 
 
Τα θέματα που προέκυψαν είναι πολλά, ενώ οι απαντήσεις που δόθηκαν από την κ. Μιχαηλίδου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, τόσο από πλευράς της οικονομικής ενίσχυσης, η οποία θα είναι σημαντική, όσο και του αριθμού των φιλοξενουμένων, ο οποίος θα είναι σχετικά περιορισμένος και ομοιόμορφα κατανεμημένος στους Δήμους του Νησιού. 
 
Οι δηλώσεις των περισσοτέρων Δημάρχων είναι θετικές, γεγονός που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Άλλωστε είναι υποχρέωση μας ως Έλληνες και ως κοινωνία πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τα θύματα του σκληρού και μακροχρόνιου πολέμου στη Συρία και ιδιαιτέρως τα παιδιά.
 
Για ακόμα μια φορά όμως, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, η Δημοτική μας αρχή δηλώνει αδιάφορη, τόσο με την απουσία της στην συνάντηση της Πέμπτης στο Ηράκλειο, όσο και με τη σιγή ιχθύος που τηρεί για το σημαντικό αυτό θέμα. 
Περιμένουμε κ. Καλαντζάκη με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας, ευελπιστώντας να είναι προς την σωστή κατεύθυνση, χωρίς κομπασμούς και αοριστίες και αν είναι δυνατόν σε συμφωνία με τις υπόλοιπες Δημοτικές Αρχές του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.