Ιεράπετρα: Με αφιέρωμα στον Ιούλιο Βερν οι Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

8:41 π.μ. - Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
08:03 π.μ. - Τρί, 13/41/2018
Image: Ιεράπετρα: Με αφιέρωμα στον Ιούλιο Βερν οι Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11.00 π.μ

Δίνοντας συνέχεια σ’ ένα πετυχημένο εγχείρημα, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, συμμετέχει και φέτος, μαζί με 34 εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα, στη διοργάνωση με τίτλο “Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία – Marathons de lecture pour la Francophonie”.
 
Το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικές δράσεις πολιτισμού που αποτελούν γέφυρες συνεργασίας και δημιουργίας.
 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που πραγματοποιείται για 3η χρονιά στην Κρήτη και φέτος είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Βερν και στο έργο του «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Η ικανότητα του Ιούλιου Βερν να συνδυάζει την πραγματικότητα με το μύθο τον έχει κατατάξει στους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς όλων των εποχών.
 
To βιβλίο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» αποτελεί πεδίο ευτυχούς συνάντησης με τη κλασική λογοτεχνία και μέσο γνωριμίας με τα λογοτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και για το ευρύτερο κοινό της Κρήτης.
 
«Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν» είναι μια ακόμα εκδήλωση στην πολιτιστική ατζέντα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με τίτλο «Rendez-vous Culture 2018».
 
Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο Ρέθυμνο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Ιεράπετρα στην αίθουσα εκδηλώσεων δίπλα από τη «Μελίνα Μερκούρη».
 
Οι αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διαβάσουν σε γαλλικά κι ελληνικά αποσπάσματα από το βιβλίο. Όλες οι αναγνώσεις ξεκινούν το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ενώ εργαστήρια και εικαστικές δράσεις θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.
 
Τα Ιδρυτικά Μέλη Ιεράπετρας
Κ. Αστροπεκάκη Μαρία
Κ. Μέγγουλη Πέννυ
Κ. Γιοβάνογλου Ιωάννα
 
και οι συνεργάτες και εθελοντές
M. Lagache Morgane
Κ. Αλέξανδρος Τζάρος