Ιεράπετρα: Με βάση τις οδηγίες και με rapid test σε εκπαιδευτικούς το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

12:32 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Παρ, 08/32/2021
Image: Ιεράπετρα: Με βάση τις οδηγίες και με rapid test σε εκπαιδευτικούς το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Ο προϊστάμενος κ. Μανώλης Μακράκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα ωστόσο μένει να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα όπως είναι το κλιμακωτό ωράριο και πως θα εφαρμοστεί. Οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη από σήμερα στα σχολεία και γίνεται ο κατάλληλος προγραμματισμός ώστε να ενημερωθούν και οι γονείς για τις όποιες τυχόν αλλαγές. Σήμερα ξεκίνησαν rapid test σε εκπαιδευτικούς μετά από συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας. Αντίστοιχα θα γίνουν τεστ και σε άλλους δήμους του νομού. Επίσης υπάρχει μέριμνα για να είναι τα σχολεία καθαρά. Εάν προκύψει κάποιο θετικό τεστ θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για το εάν είναι πρόωρο το άνοιγμα των σχολείο ο κ. Μακράκης ανέφερε ότι ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη και η ψυχολογία των παιδιών που είναι τόσο καιρό κλεισμένα στο σπίτι και της ανάγκης να βρεθούν με τους συμμαθητές τους , να δουν του εκπαιδευτικούς από κοντά και σταδιακά γενικότερα ως κοινωνία να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Ένα ερώτημα πάντως που παραμένει μετά και τα θετικά κρούσματα είναι τι θα γίνει με τον Δήμο Σητείας και ειδικότερα με την περιοχή Παλαικάστρου όπου υπάρχουν ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο. Ο κ. Μακράκης είπε ότι δεν τους προβληματίζει τόσο ο Δήμος Σητείας γενικότερα γιατί τα κρούσματα είναι μόνο στο Παλαίκαστρο. Για το αν τελικά ανοίξουν Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Παλαίκαστρο αναμένουν οριστικές απαντήσεις από το Υπουργείο.