Ιεράπετρα | Καταγραφή των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο λόγω κακοκαιρίας

12:46 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Παρ, 28/46/2022
Image: Ιεράπετρα | Καταγραφή των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο λόγω κακοκαιρίας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 ότι δύνανται να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ με καταληκτική προθεσμία το πέρας του ωραρίου της 31/1/2022 για την αναγγελία της ζημιάς .

Ο ανταποκριτής θα συντάσσει καταστάσεις με το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο επικοινωνίας, EL Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης και είδος και αριθμό νεκρών ζώων.

Μετά την καταχώρηση των αναγγελιών από το αρμόδιο Υπ/μα θα σας αποστέλλεται κατάσταση με τους κωδικούς πληρωμής για όσους κτηνοτρόφους θα πληρώσουν τα τέλη εκτίμησης στην Τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής των τελών εκτίμησης μέσω ΕΛΤΑ με επιβάρυνση του κτηνοτρόφου των τελών αποστολής.

Οι κτηνοτρόφοι μετά την κατάθεση τελών εκτίμησης πρέπει να επιστρέψουν στον ανταποκριτή για την σύνταξη της δήλωσης ζημιάς με την απόδειξη καταβολής η οποία θα επισυνάπτεται.

Υπενθυμίζουμε ότι «χιόνι» ως κίνδυνος που καλύπτεται από τον κανονισμό ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου θεωρείται η χιονόπτωση που δημιουργεί στρώμα χιονιού το οποίο λόγω ύψους, βάρους και διάρκεια παραμονής προκαλεί πτώση των εγκαταστάσεων στέγασης των ζώων ή αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στον χώρο σταυλισμού (για παροχή τροφής, νερού και θέρμανσης) ή απροσδόκητη ακινητοποίηση των ζώων στην ύπαιθρο με συνέπεια της ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο

Συνέπεια του παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι καλύπτονται ζώα που βρίσκονται σε σταβλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών ).

Υπενθυμίζουμε ότι για τον Δήμο Ιεράπετρας βάσει σχετικής απόφασης έχουν οριστεί ως Ανταποκριτές ΕΛ.ΓΑ

1.Για την Τοπική Κοινότητα Μαλών, Μεταξοχωρίου-Χριστού η υπάλληλος του Δήμου, κ. Ράντου Χρυσάνθη του Αντωνίου, τηλ 2842340329.

2.Για την Τοπική Κοινότητα Παχείας Άμμου η υπάλληλος του Δήμου, κ. Βασιλείου Καλλιόπη του Βασιλείου, τηλ 2842340344.

3. Για την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου η υπάλληλος του Δήμου, κ. Δαγαλάκη Σοφία του Ζαχαρίου, τηλ 2842340365.

4. Για την Τοπική Κοινότητα Ανατολής ο υπάλληλος του Δήμου, κ. Ζαχαριαδάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, τηλ 2842340410.

5. Ανταποκριτής ΕΛ.Γ.Α. για την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη η υπάλληλος, κ. Παπαδάκη Μαρία του Αντωνίου, τηλ 2842340342.

6. Για τη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού και τις Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Σταυροχωρίου, Ορεινού και Σχινοκαψάλων η υπάλληλος κ. Σωφρονά Αικατερίνη του Εμμανουήλ, τηλ. 2843340914.

7. Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και των Κοινοτήτων Καλαμαύκας, Μύθων, Μύρτου, Μουρνιών, Γδοχίων, Ρίζας, Κάτω Χωριού, Μακρυλιάς και Μεσελέρων δύνανται να εξυπηρετούνται από τους ανωτέρω ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α.

Ο Αντιδήμαρχος

Νεκτάριος Παπαδάκης