Ιεράπετρα: Όχι στο ξεκλήρισμα των αγροτών - Ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις

10:47 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015
10:07 π.μ. - Παρ, 10/47/2015
Image: Ιεράπετρα: Όχι στο ξεκλήρισμα των αγροτών - Ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις

Συνεντεύξεις εμπλεκόμενων & φωτογραφίες από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικών θεμάτων.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Μανώλη Βρυγιωνάκη και παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, τους Αντιδημάρχους κκ Αργύρη Πανταζή και Μανώλη Φραγκούλη και τον επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Πολιτών κ. Μανώλη Γερακιανάκη.
 
Ακόμα στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πρόεδροι και μέλη των ΔΣ, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος & πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης.
 
Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί φορείς όπως ο πρόεδρος των αλιέων, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων. 
 
Η πρόταση του κ. Δασκαλάκη είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία συντονισμένα θα πάει στο υπουργείο και όπου αλλού χρειαστεί για να καταθέσει τις προτάσεις.
 
Ο κ. Γερακιανάκης σχολίασε ότι πρώτα έπρεπε να γίνει η συνέλευση των αγροτών και μετά η συνεδρίαση της επιτροπής έτσι ώστε να υπάρχει συνοχή και πρότεινε να υιοθετηθεί η πρόταση του ενιαίου αγροτικού συλλόγου.
 
Ο κ. Ζαχαριαδάκης αναφέρθηκε στο ότι πολλοί αγρότες φεύγουν από τις ομάδες παραγωγών προκειμένου να μην φορολογηθούν.
 
Στη σημερινή εκπομπή του Ηχώ ασχοληθήκαμε μονό με το συγκεκριμένο θέμα και ακούστηκαν οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις των εμπλεκόμενων.
 
Ο αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων κ. Παπαδοπετράκης λέει όχι στα μέτρα των αγροτών και συμπληρώνει ότι το θέμα θα συζητηθεί στο σημερινό ΔΣ και ακόμα θα πάει στη ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ.
 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Πολιτών» κ. Γερακιανάκης είπε στον Ηχώ ότι καπελώνεται η επιτροπή αγροτικών θεμάτων με τον τρόπο που λειτουργεί και προτείνει συνεννόηση με όλους τους φορείς της Κρήτης και δυναμικά να στηρίξουμε όλοι τις κινητοποιήσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν.
 
Ως πετυχημένη σχολίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Αργύσης Πανταζής τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής και προτείνει να συσταθεί επιτροπή η οποία να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης για να του παρουσιάσουν τις προτάσεις.
 
Ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου κ. Μαλλιωτάκης δήλωσε στον Ηχώ ότι περιμένουν την εντολή του κόσμου που θα προκύψει από την ανοιχτή συνέλευση που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου (δείτε εδώ). Επίσης μας είπε ότι υπάρχει Πανλασιθιώτικη κίνηση που συζητά και θα αποφασίσει το πώς θα κινηθούμε σε Παγκρήτια κινητοποίηση και ταυτόχρονα δημιουργούμε μεγάλα σχήματα παραγωγών για να μην μείνει χώρος στις πολυεθνικές.
 
«Τα μέτρα οδηγούν στο ξεκλήρισμα των αγροτών» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Ηχώ ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Δασκαλάκης και συμπλήρωσε ότι ο πρωτογενής τομέας είχε προβλήματα πάντα, δεν υπάρχει αγροτική πολιτική και σχεδιασμός. Ο κ. Δασκαλάκης είναι υπέρ της συνάντησης με τους υπουργούς και πρότεινε να προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί στη Ιεράπετρα. Τέλος είπε ότι μαζί με το όχι θα πρέπει να βρούμε το ναι γιατί όλα αυτά δε μπορούν να γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

















Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γερακιανάκη
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Πανταζή
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μαλλιωτάκης
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Δασκαλάκης

Συνέντευξη κ. Παπαδοπετράκη