Ιεράπετρα: Προβληματισμός Μητροπολίτη για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

3:03 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
03:01 μ.μ. - Τετ, 25/03/2017
Image: Ιεράπετρα: Προβληματισμός Μητροπολίτη για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Τη Δευτέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος παρέστη και έλαβε το λόγο κατά την έκτακτη συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, όπως και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και γενικότερα για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της πόλης, λόγω των ελλείψεων βασικών ειδικοτήτων και εξοπλισμού, με συνέπεια την υπολειτουργία του.
 
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ιω. Δραγασάκη και την Διοικήτρια της 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.
 
Στη σύσκεψη, που είχαν κληθεί αλλά δεν παρέστησαν οι Βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και των Διασυνδεμένων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου, παρόντες ήταν, εκτός από σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή, ο Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νικ. Δασκαλάκης και Ιω. Γουλιδάκης,  ο πρ. Βουλευτής κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γ. Αγγελάκης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,ο Πρόεδρος κ. Ανδρ. Μαμαντόπουλος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου, εκπόσωποι συλλόγων και φορέων και Διευθυντές Υπηρεσιών και των τοπικών Μ.Μ.Ε.