Ι.Μ. Φανερωμένης: Οι αλλαγές στη νομοθεσία φέρνουν καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου συντήρησης

11:08 π.μ. - Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Τρί, 28/08/2020
Image: Ι.Μ. Φανερωμένης: Οι αλλαγές στη νομοθεσία φέρνουν καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου συντήρησης

Μετά τον Αύγουστο η δημοπράτηση δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης

Το έργο συντήρησης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή Γουρνιά Παχειάς Άμμου Δήμου Ιεράπετρας απασχόλησε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης. Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι για τη συντήρηση της Ιεράς Μονής είχε ξεκινήσει προσπάθεια από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του κράτους ενέκρινε λόγω και της ιστορικότητας και θρησκευτικότητας της Μονής, την ένταξη σε συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδότησης. Στην πορεία το κονδύλι που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό συμβούλιο ανέρχεται σε 2.028.000,00 ευρώ . Από εδώ και πέρα για να γίνει η δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να γίνουν απαραίτητες αλλαγές ως προς τους όρους διακήρυξης του έργου, αλλαγές προσαρμοσμένες στις νέες νομοθεσίες. Αυτό σημαίνει κάποια καθυστέρηση που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν με δυο μήνες. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και αφού γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπονται το έργο θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρεται στη συνέχεια και σε άλλα έργα που δρομολογούνται όπως η τακτοποίηση τουριστικού περιπτέρου Μαλαύρας. Ενώ δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων πολιτικής προστασίας με αφορμή τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Καρύδι Μεραμβέλλου.

Τέλος έκανε αναφορά στη νήσο Χρυσή με αφορμή παρέμβαση του πολίτη κ. Λιαπάκη για το θέμα της καθαριότητας επισημαίνοντας ότι αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το διαχειριστικό σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να δώσεις λύσεις σε σημαντικά ζητήματα για τη διαχείριση του νησιού.