Ηράκλειο: Μαθήτρια γυμνασίου έφτιαξε εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ

7:41 π.μ. - Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τρί, 15/41/2016
Image: Ηράκλειο: Μαθήτρια γυμνασίου έφτιαξε εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που δίνει τη δυνατότητα να συνδέονται οι μαθητές του σχολείου με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους δημιούργησε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου Δανάη Σαββίδη.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να προσφέρει ενημέρωση για τα νέα του σχολείου, εκπαιδευτικό υλικό, τραγούδια, μετεωρολογική πρόγνωση και για να συνδέει τους συμμετέχοντες μέσω του Κοινωνικού Τοίχου (Social wall). Αξιολογήθηκε από 5 διαφορετικές εταιρίες, από Ευρώπη και Αμερική, ως απολύτως ασφαλής και κατάλληλη για εφήβους ηλικίας από 12 ετών και πάνω και αυτή τη στιγμή υπάρχει ως διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή σε όλες τις android και iOS συσκευές, στο  app market και στο διαδίκτυο.
 


Η εφαρμογή συνάδει απόλυτα με το προφίλ και τις Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που διαθέτει το Γυμνάσιο Γαζίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επισημαίνεται ότι, το Γυμνάσιο Γαζίου αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet) και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety, μέσω του οποίου μετά από αξιολόγηση απέκτησε από τις 7 Ιανουαρίου 2016 τη Χρυσή Πιστοποίηση eSafety Label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας).
 
Ως λαμπρό παράδειγμα - απάντηση στην μιζέρια που επικρατεί στη χώρα χαρακτήρισε την προσπάθεια της μαθήτριας Δανάης Σαββίδη ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Δημοσθένης Μαράκης και τόνισε ότι «ως σύλλογος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, το παράδειγμα της μαθήτριας να ακολουθήσουν και άλλοι συμμαθητές της. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου, αναζητούμε τρόπους που θα συνδέσουν εκπαίδευση και παραγωγική διαδικασία, για την προώθηση τέτοιων ιδεών» .
 
ekriti.gr