Ηράκλειο: Υπάρχει «σπείρα» για τα πεταμένα ρούχα και παπούτσια

12:00 π.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
12:03 π.μ. - Παρ, 31/00/2017
Image: Ηράκλειο: Υπάρχει «σπείρα» για τα πεταμένα ρούχα και παπούτσια

Την εκτίμηση του ότι μία ολόκληρη σπείρα κρύβεται πίσω από την υπόθεση των πεταμένων ρούχων και παπουτσιών σε απόσταση αναπνοής από τους κόκκινους κάδους, έκανε και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χαρης Μαμουλάκης

«Υπάρχει μία ομάδα που επιλέγει πολύ μικρόσωμα παιδιά για να μπουν στην «κρύπτη» του κόκκινου κάδου. Πετούν απέξω τα ρούχα ή τα παπούτσια. Στη συνέχεια ,επιλέγουν ότι τους αρέσει και εφόσον ολοκληρώσουν το έργο τους γίνονται καπνός",  αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Ηρακλείου.
 
Ο κ. Μαμουλάκης εξηγεί ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που έχουν γίνει από αυτόπτες μάρτυρες περιστατικών του συγκεκριμένου φαινομένου ενώ ήδη σε συνεννόηση  με τον ανάδοχο που είναι υπεύθυνος του έργου έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα με την τοποθέτηση αντικειμένων που θα βοηθήσουνε στην περαιτέρω προστασία των κάδων, όπου οι πολίτες αφήνουν ρούχα και παπούτσια  δεύτερης διαλογής  και συνολικότερα της δράσης ανακύκλωσης που όπως φαίνεται διαρρηγνύεται.
 
 «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έκδηλα το φαινόμενο δολιοφθορών σε διάφορα σημεία της πόλης όπου βρίσκονται οι γνωστοί κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού και υποδημάτων . Υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων που έχουν παρατηρήσει τα φαινόμενα αυτά και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά του ΕΣΔΑΚ προκειμένου να θωρακιστούν καλύτερα οι μεταλλικοί κόκκινοι κάδοι και να εξαφανιστούν τα φαινόμενα δολιοφθορών», αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης.
 
ο χρονικό της υπόθεσης
 
Τις προηγούμενες  ημέρες, ο φωτογραφικός φακός είχε καταγράψει απίστευτες εικόνες σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Σωροί από ρούχα και παπούτσια, που κάποιοι προφανώς είχαν πετάξει, βρέθηκαν δίπλα από κάδους απορριμμάτων και συγκεκριμένα κόκκινων, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το πώς, πότε και γιατί ήταν παρατημένα εκεί.
 
Διερχόμενοι οδηγοί αλλά και περαστικοί που αντίκριζαν το θέαμα έμεναν με το στόμα ανοιχτό, ενώ "κερασάκι στην τούρτα" αποτέλεσε και το γεγονός ότι παιδάκια ρομά είχαν γίνει ένα με τα πεταμένα ρούχα, με το βλέμμα τους να παραπέμπει στο ότι βρίσκονταν μπροστά σε έναν πρώτης τάξεως ...θησαυρό.

φωτο αρχείου
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη
Πηγή: neakriti.gr