Ηρακλειώτης στη σπείρα με τα εκατοντάδες κλεμμένα αυτοκίνητα (φωτο)

5:44 μ.μ. - Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017
05:12 μ.μ. - Τρί, 19/44/2017
Image: Ηρακλειώτης στη σπείρα με τα εκατοντάδες κλεμμένα αυτοκίνητα (φωτο)

"Πλοκάμια" και στην Κρήτη είχε απλώσει η πολυμελής σπείρα με τα κλεμμένα αυτοκίνητα η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία μετά από μία μεγάλη επιχείρηση 150 αστυνομικών που έγινε σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη, με επικεφαλής την Υποδιεύθυνση Ασφάλεις Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα σε χωριό πολύ κοντά στην πόλη, συνελήφθη ένας νεαρός άνδρας περίπου 25 ετών στον οποίο αποδίδεται ενεργός ρόλος στην σπείρα. Όπως σημείωσε αξιωματικός που έχει γνώση της υπόθεσης, ο 25χρονος, στη μάντρα του οποίου βρέθηκαν ένα αγροτικό και τέσσερις μηχανές, είχε στενές επαφές με τα μέλη της σπείρας της Αθήνας τα οποία του έστελναν με ασυνόδευτα δέματα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων τα οποία τα έβγαζαν από τα αυτοκίνητα που έκλεβαν.
 
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο 25χρονος, αφού παραλάμβανε τα δέματα με τα ανταλλακτικά, τα προμήθευε σε κατάστημα του Ηρακλείου.
 

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία)
 
Πηγή της Αστυνομίας αποκαλύπτει στο ekriti ότι μέσα σε 2-3 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των μελών της σπείρας, στην Κρήτη έφτασαν τουλάχιστον 5 κλεμμένα αυτοκίνητα προκειμένου στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά. 
 
Συνολικά έχουν συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι αρχηγικά μέλη. Τόσο ο 25χρονος από το Ηράκλειο, όσο και οι υπόλοιποι οδηγούνται σήμερα στον Ανακριτή Αθηνών με βαριές κατηγορίες όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων, πλαστογραφία και άλλες. 
 
Από την αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που εκλάπησαν ξεπερνά τα 500 σε περιοχές της Αττικής. 


(Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία)
 
Κατά τις έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε σπίτια, χώρους αποθήκευσης και καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
 
(20) κλεμμένα αυτοκίνητα και (4) κλεμμένες μηχανές,
(20) κινητήρες αυτοκίνητων,
πάνω από (150) «εγκέφαλοι» οχημάτων,
πάνω από (15) «φύσες» παράκαμψης «immobilizer» με ενσωματωμένο σύστημα εγγραφής κλειδιών με την άξια τους στη «μαύρη» αγορά να εκτιμάται στις 200.000,
(12) laptop με ειδικό λογισμικό για παράκαμψη «immobilizer» και εκ νέου ενεργοποίησης λογισμικού του εγκεφάλου του αυτοκινήτου με την αξία τους στη «μαύρη» αγορά να εκτιμάται στις (120.000),
πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων παραβίασης κλειδαριών οχημάτων,
πλήρες σύστημα κοπής κλειδιών οχημάτων,
εκατοντάδες κλειδιά, διαφόρων οχημάτων και μαρκών,
πλήρη διαγνωστικά συστήματα οχημάτων,
αυτοματοποιημένη μονάδα αποσυναρμολόγησης οχημάτων, αποτελούμενη από ανυψωτήρα, κόπτες, πάγκους επεξεργασίας, υδραυλικούς γερανούς, «παπαγαλάκι» και πλήθος εργαλείων,
ειδικό ηλεκτρονικό σφυρί χάραξης αριθμών πλαισίων και κινητήρα και μεταλλικά γράμματα «ποντες»
πάνω από (1000) τεμάχια ανταλλακτικών παντός τύπου (εσωτερικού οχήματος, μηχανολογικού, ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού)
πλήθος αυτοκόλλητων ταινιών, με εντυπωμένους αριθμούς πλαισίων οχημάτων
5 κιλά κάνναβης και 142 γραμμάρια κοκαΐνης
29.000 ευρώ, καθώς και
πιστόλι και φυσίγγια.
 
Πηγή: ekriti.gr