Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 με 176 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Τεχεράνη

10:00 π.μ. - Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Τετ, 08/00/2020
Image: Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 με 176 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Τεχεράνη

Ένα Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών με 176 επιβαίνοντες, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, οι 167 επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Η συντριβή φαίνεται πως προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος, το οποίο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία (των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης) και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, λίγο μετά τη συντριβή.

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του Boeing είναι νεκροί.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί. Η πρεσβεία μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία, καθώς και με τα προσωπικά στοιχεία των νεκρών. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες».

Έπεσε δύο λεπτά μετά την απογείωσή του

Το Boeing 737 συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το CNNi, το συγκεκριμένο αεροσκάφος εκτελούσε πτήσεις τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Φάνηκε για τελευταία φορά στο ραντάρ όταν πετούσε στα 2.415,54 μέτρα.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι ανάμεσα στις πόλεις Parand και Shahriar, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο

hxonews Πηγή: CNNi
Πηγή: CNNi

Στη δημοσιότητα δόθηκαν συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο αμέσως μετά τη συντριβή.

cnn.gr