Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας 20χρονου φοιτητή στο Γέρακα

4:40 μ.μ. - Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
04:06 μ.μ. - Σάβ, 02/40/2018
Image: Ισόβια στον δράστη της δολοφονίας 20χρονου φοιτητή στο Γέρακα

Ο πατέρας του θύματος εκτέλεσε 14 μήνες μετά τον πατέρα του δράστη

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον κρητικής καταγωγής 23χρονο Ιωσήφ Ριτζάκη ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα.
 
Δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο για το φόνο του φοιτητή.
 
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ι. Ριτζάκης αποχώρησε από το δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής, καθώς από το πρωί η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους του θύματος.  Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι έβρισαν τον κατηγορούμενο κατά τη μεταφορά του στην αστυνομική κλούβα φωνάζοντας του μεταξύ άλλων: "νόμιζες ότι θα γλυτώσεις, είπες ψέματα"
 
Σε δήλωσή της μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης η μητέρα του θύματος ανέφερε:" Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο Ιωσήφ Ριτζάκης έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ". 
 
Νωρίτερα την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου είχε ζητήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία και οπλοφορία.
 
Το έγκλημα έγινε τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη και 14 μήνες μετά το θάνατο του φοιτητή ο πατέρας του Παναγιώτης Γαλαζούλας σκότωσε με πέντε σφαίρες τον Κρητικό πολιτευτή Μ. Ριτζάκη, πατέρα του 23χρονου κατηγορούμενου.
 
Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή και αναφερόμενος στη σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ θύτη και θύματος.
 
«Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Εκείνη την ημέρα αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό μα μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.
 
Και έπειτα συνέχισε «Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που εμπορευόταν και οι δυο».
 
 
 
Πηγή: cretalive.gr