Ισοπαλία για τον ΟΦΙ απέναντι στον ΕΘΝΙΚΟ

9:35 π.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019
09:07 π.μ. - Δευ, 01/35/2019
Image: Ισοπαλία για τον ΟΦΙ απέναντι στον ΕΘΝΙΚΟ

Άτυπος τίτλος του «πρωταθλητή χειμώνα» για τον ΟΦΙ στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής

Ψυχάρες οι παίκτες μας, σε ένα δύσκολο απόγευμα, με τον Εθνικό να κάνει το καλύτερο παιγνίδι του φέτος ,στάθηκαν παλικάρια. Και τα 1-1 αντί 5-1 είναι για αυτούς που μετράνε το ποδόσφαιρο με τα αμέτρητα "άν". Εμείς το μετράμε με τα γκολ που βάζουμε και με τα γκολ που δεχόμαστε. Και με την ψυχή που καταθέτουν οι παίκτες με την ασπρόμαυρη. Και σήμερα ξανά την κατέθεσαν.
 
Η ομάδα μας άντεξε στην «μονομαχία» του «Ελ Πάσο» και έμεινε ισόπαλη 1-1 απέναντι στον Εθνικό Πειραιώς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή και να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα» στον 5ο όμιλο της Γ΄ εθνικής. Σε ένα ντέρμπι λεπτών ισορροπιών ο ΟΦΙ έδειξε ότι και στην μέτρια του μέρα μπορεί να διαχειριστή την κατάσταση, ενώ είχε να αντιμετωπίσει μια εξαιρετική ομάδα με ποιότητα και ενθουσιασμό. Υπήρξαν και ατυχίες όπως οι τραυματισμοί των Αναστασόπουλο και Μηνά, οι οποίες επηρέασαν αγωνιστικά.
Το τελικό 1-1 αφήνει ανάμικτα συναισθήματα καθώς οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν 0-1 με τον πρώτο σκόρερ τους φέτος Κέβιν Χύσι στο 36λεπτό. Εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτό το διάστημα που οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστικαν θα μπορούσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ μέσα από πολλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Ο Εθνικός που είχε την εδαφική υπεροχή και κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει πίεσε αρκετά και θα μπορούσε με την σειρά του να πάρει κάτι παραπάνω.
 
Ο Πρίφτης βρέθηκε σε καλή μέρα και κράτησε όρθια την ομάδα σε δύσκολες στιγμές, στην μόνη φάση που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ήταν στο γκολ του Τσιλιγκίρη 15λεπτά πριν το τέλος. Αυτή η εξέλιξη έβαλε «φωτιά» στον εναπομείναντα χρόνο, οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά οι «ασπρόμαυροι» άντεξαν παλικαρίσια και κράτησαν την ισοπαλία.
Μετά το τέλος του αγώνα πήγε να δημιουργηθεί μια ένταση μεταξύ παικτών και την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές μας ήταν έτοιμοι να ευχαριστήσουν τους 60 ηρωικούς φιλάθλους μας. Ευτυχώς όμως πρυτάνευσε η λογική και η ηρεμία και τα νεύρα που πήγαν να δημιουργηθούν δεν πήραν έκταση και εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε την άψογη συμπεριφορά και φιλοξενία της διοίκησης του Εθνικού προς την αποστολή μας, αντάξια της σπουδαίας ιστορίας της Πειραιώτικης ομάδας.
 
Φάσεις και γκολ
 
7΄ σουτ του Μηνά εντός περιοχής λίγο άουτ
13′ Φάουλ του Τσιλιγκιρη, κεφαλιά από τον Κορνέζο και ο Μάναλης έπιασε κακό σουτ ψηλά άουτ.
15΄ο Βλάχος θα πιάσει γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή με τον Πρίφτη να μπλοκάρει σταθερά.
17΄ σουτ του Τσιλιγκίρη από καλή θέση εκτός εστίας
23′ λάθος της άμυνας του ΟΦΙ και ο Μάναλας βγαίνει σε θέση βολής αλλά ο Πρίφτης πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση
25΄ ο Μηνάς διασχίζει το μισό γήπεδο και από έξω δεξιά πιάνει το σουτ που περνάει άουτ.
Γκολ 36΄ σέντρα ασίστ από αριστερά του Μούτσα και ο Χύσι με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ 0-1.
44΄ πάσα κάθετη του Μηνά σε Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν βγει σε θέση βολής κόπηκε.
55΄ σουτ του Τσιλιγκίρη από το ύψος της περιοχής και δεξιά αποκρούει ξανά ο Πρίφτης.
64΄ από αριστερά ο Σκεντεράι σουτάρει η μπάλα κοντράρει και μπλοκάρει ο Πρίφτης.
Γκολ 75΄ μετά από αδράνεια της άμυνας στα αριστερά ο Τσιλιγκίρης με πλασέ από κοντά ισοφαρίζει 1-1
77΄ σουτ του Τσιλιγκίρη θα μπλοκάρει ο Πρίφτης.
88΄σουτ του Κωσταντινου ξανά ο Πρίφτης επεμβαίνει.
 
Διαιτητής Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Βοηθοί Αλέξανδρος Μαλανδρής (Χαλκιδικής) – Χρήστος Νικολάου (Αθηνών)
Εθνικός(Λουκάς Καραδήμος): Boυτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Μίλτος, Σκεντεράι, Πολίτης(70΄ Ρομάνο), Κωσταντίνου, Μάναλης, Τσιλιγκίρης, Παυλακης(62΄ Μπλάνγκο).
ΟΦΙ(Ιωάννης Μάγγος): Πρίφτης, Πιθαρούλης(46΄ Μίγγας), Κορομηλάς, Μούτσα, Αναστασόπουλος(46΄ λ.τ. Τοπούζης), Τζελεπης, Πότσι, Χύσι, Μήνας(85΄ λ.τ. Γιουκούδης), Παπαδόπουλος(76΄ Κορέτας), Μαρτσάκης.

Το Δ.Σ. του ΟΦΙ, ευχαριστεί θερμά την διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για την φιλοξενία που έτυχε εκ μέρους της, η αποστολή του ΟΦΙ, στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, στις 6-1-2019.
 
 
http://ofierapetras.blogspot.com/