Κ. Δερμιτζακης: Αναξιοποίητο το νερό που καταλήγει στην παραλία Παχειας Άμμου

6:20 μ.μ. - Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
06:09 μ.μ. - Κυρ, 02/20/2018
Image: Κ. Δερμιτζακης: Αναξιοποίητο το νερό που καταλήγει στην παραλία Παχειας Άμμου

Υπάρχουν λύσεις εξεύρεσης νερού μέχρι να γίνουν τα μεγάλα έργα


Δεν έχει γίνει αντιληπτό στην κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης νερού στην Ιεράπετρα και της άμεσης συνάρτησης με την  επιβίωση  των παραγωγών , δήλωσε σε συνέντευξη του στον Ηχώ fm ο πρώην βουλευτής κ. Κωστής Δερμιτζάκης ο οποίος συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και συζήτησαν για το πρόβλημα της λειψυδρίας και τις ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί από την τελευταία ανεμοθύελλα. 
 
Ο κ. Δερμιτζάκης ειδικότερα, για το θέμα του νερού  ανέφερε ότι  πρότεινε στον Δήμαρχο να γίνει ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα να πιέσει σε κάθε κατεύθυνση, για να γίνουν έργα στην περιοχή, όπως η προσαγωγος διώρυγα. 
 
Μέχρι όμως να γίνουν τα  έργα, θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις, όπως η αξιοποίηση του νερού, που υπάρχει στην παραλία της Παχειας Άμμου και εκβάλλει εκεί κοντά, όπου υπάρχει σήμερα μια καντίνα. 
 
Το νερό είναι καλής ποιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες,  δεν είναι δηλαδή υφάλμυρο. Υπάρχει σε κοντινή απόσταση ο αγωγός  της Μαλαυρας και θα μπορούσε να διοχετευτεί, ώστε να μεταφερθεί προς το φράγμα και να  αξιοποιηθεί κατάλληλα. 
Υπάρχουν, επίσης, γεωτρήσεις, όπως στο Κάτω Χωριό, που επίσης θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν  ή ακόμα να προχωρήσουμε σε αφαλάτωση του νερού της Μαλαυρας. 
 
Οι προτάσεις αυτές θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, μέχρι να γίνουν τα μεγάλα έργα. Καλό θα είναι να υπάρχει συντονισμό δράσεων και κινήσεων, έτσι ώστε με δυναμική να διεκδικήσουμε για όλο τον δήμο. Για αυτό άλλωστε η σύσταση μιας επιτροπής κρίνεται χρήσιμο να γίνει, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμιτζάκης. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κ. Δερμιτζάκη.