Κ. Νικολαράκης: Με έναν Παθολόγο πως θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας;

11:42 π.μ. - Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023
11:08 π.μ. - Δευ, 07/42/2023
Image: Κ. Νικολαράκης: Με έναν Παθολόγο πως θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας;

Πολλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία του Λασιθίου και της Κρήτης – Ιατρικοί Σύλλογοι του νησιού επιδιώκουν συνάντηση με την 7η ΥΠΕ

Με ανακοίνωσή τους Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης μεταξύ αυτών και ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, καλούν τους αρμόδιους να παρέμβουν άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και τα νοσοκομεία του νησιού που ξεμένουν από προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Κώστας Νικολαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία λέγοντας ενδεικτικά ότι ένα νοσοκομείο όπως αυτό της Ιεράπετρας δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν Παθολόγο ή του Αγίου Νικολάου με ένα ακτινολόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν στο νησί.  Είπε ακόμη ότι επίκειται συνάντηση με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει και πρέπει να παρέχουμε στους πολίτες καλές υπηρεσίες υγείας,  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολαράκης.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις:

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

“Καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τη δημόσια υγεία στην Κρήτη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης οι οποίοι θεσμικά είναι υπεύθυνοι για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προτείνουμε κοινή σύσκεψη με:

– την διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης,

– τους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας της Κρήτης,

– τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της περιφέρειας της Κρήτης και

– τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ιατρών στα νοσοκομεία της Κρήτης,

με ταυτόχρονη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Για πρώτη φορά παρατηρούμε μία έκρυθμη κατάσταση, που αφορά την λειτουργία των Νοσοκομείων της Κρήτης:

– Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν υπάρχουν παθολόγοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και στα τροφοδοτούντα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πλημμελής αντιμετώπιση των ασθενών λόγω της μη ύπαρξης ιατρικής συνέχειας στην διάγνωση και αντιμετώπιση τους.

– Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ιατροί απειλούν με εξώδικα διότι θεωρούν ότι με τις μετακινήσεις αποδυναμώνεται το ήδη υποστελεχωμένο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

– Στο νοσοκομείο Χανίων ανακοινώθηκαν παραιτήσεις ιατρών χειρουργών, λόγω των εξοντωτικών ωραρίων στις εφημερίες.

– Στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας η απουσία ιατρών σε κομβικές ειδικότητες έχει ως συνέπεια την γενικότερη δυσλειτουργία όχι μόνο συγκεκριμένων τμημάτων αλλά και των Νοσοκομείων στο σύνολό τους.

Μπροστά σε αυτή την γενικευμένη δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στην ΚΡΗΤΗ και προτού επέλθει περαιτέρω επιδείνωση με δραματικές συνέπειες, καλούμε όλες τις πλευρές προς συζήτηση για ανεύρεση λύσεων”.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους:

Αλέξανδρος Πατριανάκος, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Αναστασία Καπελέρη, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας