Και επίσημα η τοποθέτηση του εργολάβου για την Προσαγωγό Διώρυγα Μύρτου

8:41 π.μ. - Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Τετ, 15/41/2020
Image: Και επίσημα η τοποθέτηση του εργολάβου για την Προσαγωγό Διώρυγα Μύρτου

Παρουσία Κοτσώνη Διευθυντή του Υπ. Υποδομών - Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Μ. Παπαδάκης στον Ηχώ 99,8

Την άμεση έναρξη των εργασιών για το έργο της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου σηματοδοτεί η σημερινή παρουσία στην Ιεράπετρα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Α. Κοτσώνη. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλης Παπαδάκης σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ο εργολάβος από τον Μάιο αναζητούσε χώρους και πλέον στήνει τα γραφεία της εταιρίας στο Στόμιο. Εκεί θα τοποθετηθεί και η πινακίδα, όπως προβλέπεται, που σημαίνει ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες. Εκτιμάται ότι περισσότερο αισθητή θα γίνει η παρουσία της εταιρίας μέσα στον επόμενο μήνα.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να δρομολογηθούν τα συμπληρωματικά έργα ώστε να αρδεύονται περίπου 60.000 στρέμματα όταν σήμερα είναι πολύ λιγότερα. Φυσικά αυτό που προέχει είναι οι βροχοπτώσεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε την αγωνία περασμένων χρόνων εξαιτίας παρατεταμένης ανομβρίας.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο στη λεκάνη του Φράγματος Μπραμιανών υπάρχουν περίπου 14.800 κ.μ. νερού , ποσότητα αρκετά ικανοποιητική.