Και οι δάσκαλοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

8:48 π.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023
08:01 π.μ. - Τρί, 31/48/2023
Image: Και οι δάσκαλοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Μαρία Λιουδάκη" προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στην Ιεράπετρα προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για το ζήτημα του νοσοκομείου της πόλης.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να συμμετάσχουν στην κινητοποίησης της 2ης Φεβρουαρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την ημέρα εκείνη από 10:15 μέχρι και 13:15 για το πρωινό και από 13:15 μέχρι 16:00 για το Ολοήμερο.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνονται τα εξής:

"Χρόνια τώρα οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μειώνοντας το απαραίτητο προσωπικό και εμποδίζοντας την δυνατότητά του να παρέχει αποτελεσματική πρόληψη και άμεση περίθαλψη στους πολίτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά  κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση, αναβάθμιση και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου μας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 02 Φεβουαρίου 2023 στην Ιεράπετρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 02/02/2023 από 10:15 μέχρι και 13:15 για το πρωινό και από 13:15 μέχρι 16:00 για το Ολοήμερο.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία στηρίζοντας τον αγώνα για τη σωτηρία, την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας".