Και στα ταμεία των Ορεινών Δήμων έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους

10:48 π.μ. - Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Τρί, 06/48/2016
Image: Και στα ταμεία των Ορεινών Δήμων έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους

Ανοίγει δρόμος για τη χρηματοδότηση των Ορεινών Δήμων

Φως στο τούνελ της είσπραξης εσόδων από τους Αρχαιολογικούς χώρους βλέπει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου. Μετά από παρεμβάσεις του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη προς την ΚΕΔΕ,  αποφασίστηκε ομόφωνα, μέρος των εσόδων από τους Αρχαιολογικούς Χώρους που βρίσκονται σε Ορεινούς Δήμους, να πηγαίνει στα ταμεία των Δήμων αυτών. Όπως λέει στο ekriti.gr  ο  κ. Στεφανάκης, αυτό θα επιτρέψει στον κάθε ορεινό Δήμο, να χρηματοδοτεί την αξιοποίηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του. 

Πάντως απομένει  η απόφαση της ΚΕΔΕ να υιοθετηθεί και από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Κατά τον κ. Στεφανάκη, ένας Δήμος όπως αυτός του Οροπεδίου Λασιθίου, δεν μπορεί να στηριχθεί στα έσοδα από τα Δημοτικά Τέλη των τοπικών επιχειρήσεων, γιατί η επιχειρηματικότητα στο Δήμο είναι μικρή και  δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την επιχειρηματικότητα μιας μεγάλης πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι  το "Δικταίο Άντρο" στο Οροπέδιο Λασιθίου, ήταν το 2014, στην πρώτη 20άδα των Αρχαιολογικών χώρων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.