Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

7:32 π.μ. - Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
07:05 π.μ. - Κυρ, 09/32/2021
Image: Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Αρκετά διαφορετικό πρόσωπο θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 09/05/2021 καθώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της

Αρκετά διαφορετικό πρόσωπο θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 09/05/2021 καθώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 09/05, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου 08/05. 

hxonews

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Λόγω των βόρειων ανέμων μάλιστα, θα υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων. 

hxonews

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Πιθανότητα τοπικών βροχών έως το ξημέρωμα στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο. Ηλιοφάνεια από το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές. Επικράτηση ενισχυμένων βορείων ανέμων. Υποχώρηση της σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 αυξημένες νεφώσεις αναμένονται έως νωρίς το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήμα της χώρας και στο Αιγαίο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

in.gr