Καιρός: Ελάχιστες βροχές για σήμερα Πέμπτη στην Κρήτη

8:06 π.μ. - Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023
08:11 π.μ. - Πέμ, 23/06/2023
Image: Καιρός: Ελάχιστες βροχές για σήμερα  Πέμπτη στην Κρήτη

Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από τη νέα κακοκαιρία

Σήμερα  Πέμπτη (23/11) στην Κρήτη και τα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει κυρίως το Σάββατο

«Έχουμε λοιπόν ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτό που οργανώνεται στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα της νότιας Ιταλίας, και η οποία θα απασχολήσει τη χώρα μας την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σάββατο, με αρκετές βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές δυτικά της οροσειράς της Πίνδου και προς το ανατολικό Αιγαίο. Εκεί αναμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα», προσθέτει.

«Αυτή η ροή θα σταματήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ την Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας και τις επόμενες μέρες κατεβαίνει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα».

Η ψυχρή αέρια μάζα στη χώρα μας την Κυριακή

«Ο ψυχρός αέρας σιγά-σιγά θα φτάσει στη χώρα και από την Κυριακή αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι το κρύο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θα δούμε χιόνια κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο πολλά, επειδή η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και στη χώρα μας θα μείνει το κρύο».

Ο κ Μαρουσάκης έκλεισε την πρόβλεψή τους λέγοντας πώς δεν περιμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.