Καιρός: Παραμένει το κρύο και σήμερα στην Κρήτη - Πού θα πέσει κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία

9:09 π.μ. - Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Σάβ, 15/09/2022
Image: Καιρός: Παραμένει το κρύο και σήμερα στην Κρήτη - Πού θα πέσει κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία

Καλές γενικά προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες σήμερα Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένεταινα εκδηλωθούν, από τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις, σήμερα Σάββατο, 15 Ιανουαρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.  

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο, σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται έντονη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αγία Βαρβάρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται να επικρατήσει και στο Ρέθυμνο το Σάββατο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια προβλέπεται ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, από το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει και νωρίς το βράδυ θα εκδηλωθεί χιονόνερο και χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρός από σύννεφα θα είναι ο ουρανός και στα Χανιά, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στα Σφακιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες και στα Φαλάσαρνα Χανίων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί αρχικά 3 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

hxonews

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη και την Χαλκιδική λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -5 (μείον 5) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 και στα Δωδεκάνησα έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για σήμερα, Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων εντάσεως 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  1. Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  2. Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  3. Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

neakriti.gr