Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα στα ορεινά της Κρήτης

8:40 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Παρ, 28/40/2022
Image: Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα στα ορεινά της Κρήτης

Τοπικές βροχές μόνο στα ορεινά τμήματα της Κρήτης, προβλέπονται σήμερα Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου - Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι κατά τόπους περιορισμένη - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις, αναμένονται σήμερα Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

hxonews

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπεται αραιή συννεφιά, ενώ τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένεται περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Άνω Βιάννο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 Μποφόρ, ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα Σφακιά Χανίων, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά, ενώ το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο, προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται τις πρωινές ώρες στη Σητεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με ασθενείς σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 01) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -09 (μείον 9) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -08 (μείον 8) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

neakriti.gr