Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό

11:43 π.μ. - Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Τρί, 25/43/2022
Image: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό

Η κακοκαιρία Ελπίδα καθήλωσε την Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι, ακόμα και για περισσότερες από 20 ώρες, στο σημείο

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να καταβάλει η Αττική Οδός μετά τις πρωτοφανείς εικόνες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Η εταιρεία, μετά το φιάσκο με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και την πολύωρη ταλαιπωρία τους, φέρεται να δέχτηκε το αίτημα του πρωθυπουργού. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τα επόμενα λεπτά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη και από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

«Καθηλωμένοι» χιλιάδες οδηγοί

Η κακοκαιρία καθήλωσε την Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι, ακόμα και για περισσότερες από 20 ώρες, στο σημείο, μη έχοντας τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την παραχωρησιούχο εταιρεία, στην Αττική Οδό παραμένουν περίπου 1.200 οχήματα, αλλά είναι 200-300 οδηγοί που είναι στα οχήματα. Οι άλλοι τα έχουν εγκαταλείψει.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει οργή σε πολίτες, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει νωρίτερα την αναθεώρηση του πλάνου για την Αττική Οδό.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την «Αττική Οδό» υποστηρίζοντας ότι παρά τις δεσμεύσεις της, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοικτό το δρόμο, και ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες της.

«Πολλά δεν πήγαν καλά. Το μείζον αυτή την ώρα είναι ο απεγκλωβισμός. Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν. Πρέπει να δοθούν καθαρές εξηγήσεις απ’ όλους για το τι έγινε» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, το πρωί της Τρίτης.

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε για την Αττική Οδό ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο από τον παραχωρησιούχο. «Δεν υπάρχει καμία διάθεση στρογγυλέματος, θα αποδοθούν ευθύνες. Τώρα βρισκόμαστε σε δύσκολη φάση. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να καθαρίσει ο δρόμος. Έχει ανοίξει η Μεσογείων και θα ανοίξουν κι άλλες βασικές αρτηρίες που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της Αττική Οδού» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τους υπόλοιπους δρόμους που παρατηρήθηκαν εγκλωβισμοί οχημάτων, δήλωσε: «Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό θα τον κάνουμε. Υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζει να ταλαιπωρείται. Ο όγκος του χιονιού ήταν πολύ μεγάλος. Αντιλαμβάνονται την οργή του κόσμου, οφείλουμε εξηγήσεις και συγγνώμη. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους. Όλα θα ειπωθούν στον δημόσιο λόγο».

in.gr