Καλαντζάκης: Θετική η ανταπόκριση της υπουργού στην ανέγερση μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Καβούσι

5:10 μ.μ. - Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019
05:08 μ.μ. - Σάβ, 10/10/2019
Image: Καλαντζάκης: Θετική η ανταπόκριση της υπουργού στην ανέγερση μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Καβούσι

Ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα την μελέτη

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με θέμα την άρση αναστολής και την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.
 
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως παρουσία του υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του κ. Θανάση Χηνόπουλου, της κ. Ελένης Βλάσση, της προέδρου της κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρίας Χαλκιαδάκη και του πρώην προέδρου κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη, μεταφέροντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την άρση της αναστολής λειτουργίας και την παράταση των εγγραφών του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι.
 
Η υπουργός δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά με την πλήρη στήριξή της ώστε το μουσικό γυμνάσιο στο Καβούσι να γίνει ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της χώρας.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της λειτουργίας στο Δήμο Ιεράπετρας του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία θα είναι άμεσα στην πλήρη διάθεσή της Υπουργού καθώς η ίδια δήλωσε ελλιπώς ενημερωμένη για το θέμα.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης:
 
«Παρά την τεράστια συνολική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει, η απόφαση για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είχε ήδη ληφθεί ερήμην μας ανεξαρτήτως των επιδιώξεων και των ενστάσεών μας.
 
Η έκβαση της υπόθεσης είναι άδικη και δυσάρεστη για όλο το νομό Λασιθίου, καθώς το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας ετεροκαθορίστηκε χωρίς να ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Όσον αφορά το τμήμα Φυσικοθεραπείας στον Δήμο Ιεράπετρας οι υπηρεσίες του Δήμου τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσουν και θα παρέχουν στην Υπουργό Παιδείας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πλήρη ενημέρωσή της ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε για την άμεση έναρξη λειτουργίας του.
 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πλακιωτάκη για τη γενικότερη συνεργασία και τη δέσμευσή του ότι θα στηρίξει την πρότασή μου για ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στην κοινότητα Καβουσίου.
 
Ξεκινάμε άμεσα τη μελέτη για το νέο αυτό μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό.»