Καλαντζάκης για το αιολικό πάρκο: «Ενεργούμε νομότυπα» «Δεν επιθυμώ να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή της τοπικής κοινωνίας»

6:10 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
06:06 μ.μ. - Τετ, 03/10/2020
Image: Καλαντζάκης για το αιολικό πάρκο: «Ενεργούμε νομότυπα»  «Δεν επιθυμώ να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή της τοπικής κοινωνίας»

Απάντηση Δημάρχου στην καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών

«Σε απάντηση της κατάφωρης επίθεσης στη Δημοτική Αρχή και στο πρόσωπο μου για το θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών οφείλουμε να ενημερώσουμε ορθά τους δημότες ώστε να μην οδηγηθούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Το πλήθος και η ένταση των κατηγοριών που εκτοξεύονται προς εμάς δεν συνάδουν σε τίποτα με την ξεκάθαρη στάση μας σε ότι αφορά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Επαναλαμβάνουμε ότι υπηρετούμε το Νόμο. Συνειδητά και υπεύθυνα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε, αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους Δημότες να ενεργούμε νομότυπα.

Επιπλέον, ως Δήμος δεν έχουμε υπογράψει, ούτε και συνυπογράψει κάποια απόφαση για το εν λόγω θέμα. Παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε, βρισκόμαστε στο επίκεντρο των κατηγοριών.

Συνεχίζουμε όλο αυτό το διάστημα να έχουμε επικοινωνία τόσο με τους υπέρμαχους του αιολικού πάρκου όσο και με τους αντιδρώντες, τονίζοντας και στις δύο πλευρές ότι ο νόμος υπερτερεί της βούλησης.

Επιπλέον, ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε και διατηρούμε άριστη σχέση με όλες τις κρατικές υπηρεσίες. Το να κατηγορούμαστε για την καλή συνεργασία μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου είναι εντελώς παράλογο καθώς αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα απαραίτητη και επιθυμητή και έχει ήδη δώσει πολλά αρχαιολογικά έργα στον τόπο μας.

Το ΚΑΣ πριν τη συνεδρίασή του ζήτησε επίσημο έγγραφο με τη θέση της Δημοτικής Αρχής και αυτό αποστείλαμε. Το έγγραφο αυτό δεν αποτελεί την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά της Δημοτικής Αρχής καθώς αυτή ζητήθηκε από το ΚΑΣ.

Οι συνεχείς κατηγορίες, ύβρεις και χαρακτηρισμοί, η αυθαίρετη απόδοση ευθυνών και τα κατευθυνόμενα συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από δικές μας τοποθετήσεις πρέπει να προβληματίσουν τους δημότες για τα κίνητρα που υποκρύπτουν.

Τέλος, απαντώντας σε όλους τους αναπόδεικτους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και υπαινιγμούς προς το άτομό μου τονίζω ότι δεν επιθυμώ να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή της τοπικής κοινωνίας με υποβολή εγκλήσεων. Επομένως ζητώ να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές και τοποθετήσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου. Διαφορετικά θα αναγκαστώ να ζητήσω έννομη προστασία ενώπιον κάθε αρμοδίου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου.»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας