Καλαντζάκης: Να διασφαλιστεί η φύλαξη και ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για τη Χρυσή

12:39 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Παρ, 05/39/2020
Image: Καλαντζάκης: Να διασφαλιστεί η φύλαξη και ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για τη Χρυσή

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για Χρυσή, Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Ανεμογεννήτριες

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Κατσαράκη, τη Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη και τον προσωρινό πρόεδρο του Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Αγγελάκη αντίστοιχα είχε αυτές τις ημέρες ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Νήσος Χρυσή

Σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 σχετικά με τη συνάντηση με την κα Κοζυράκη εν όψει και της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος στη Χρυσή την Τρίτη και τη σύσκεψη την επόμενη μέρα στο Ηράκλειο ο κ. Θ. Καλαντζάκης είπε ότι, έγινε μια χρήσιμη συζήτηση με την κα Διοικήτρια και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε διάφορα θέματα. Σε κάθε περίπτωση στον υπουργό θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ιεράπετρας για τη διαχείριση του νησιού με στόχο να προκύψει ένα διαχειριστικό σχέδιο υλοποιήσιμο και αποτελεσματικό.

Είναι σημαντικό επίσης να διασφαλιστεί η φύλαξη της Χρυσής όλο το χρόνο. Βασικός άξονας επάνω στον οποίο θα κινηθούμε είναι η μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας περιμένουμε όμως και επίσημα να ακούσουμε τις θέσεις του Υπουργού. Γίνεται προσπάθεια για μια σύσκεψη με τον Υπουργό με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Ιεράπετρας, το αίτημα έχει μεταφερθεί προς το Υπουργείο ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια απάντηση. Ακόμη και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό αφού γίνει η συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη θα οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί το σώμα και η κοινωνία, ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ ότι υπάρχει συνεργασία ώστε να συνταχθεί ο φάκελος για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα. Η λειτουργία του οποίου είναι σε αναστολή όπως και άλλων τμημάτων στην Κρήτη και στη χώρα γενικότερα. Δυστυχώς το Υπουργείο δεν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την κατάθεση των φακέλων και την αξιολόγησή τους. Ωστόσο όμως αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι πρέπει, επιτέλους, το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει εάν θα ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για λειτουργία τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την Ιεράπετρα. Ο φάκελος είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης όμως είμαστε έτοιμοι και για πιο δυναμικούς τρόπους διεκδίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Κατσαράκης θα έρθει στην Ιεράπετρα προκειμένου να γίνει συμπλήρωση των στοιχείων του φακέλου και σε επόμενο στάδιο θα γίνει επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, είπε ο Δήμαρχος.

Εκλογές Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

Σε ότι αφορά τη συζήτηση με τον προσωρινό πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου τόνισε ότι ο Δήμος είναι κοντά στον σύλλογο. Σημείωσε όμως ότι ο σύλλογος θα πρέπει να αγκαλιαστεί από τους παραγωγούς. Τους προέτρεψε να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να προκύψει ένας σύλλογος και ένα Δ.Σ. με δυναμική γιατί τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά.

Ανεμογεννήτριες

Τέλος, ο Δήμαρχος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με το αιολικό πάρκο στην Επισκοπή ανέφερε ότι μετά την επίσκεψη του Υπουργού κ. Χατζηδάκη θα υπάρξει σύντομα μια συνάντηση με την Επιτροπή Πολιτών οπότε δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει επί του θέματος σε επόμενο χρόνο.