Καλαντζάκης: "Ζητάμε την άμεση επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ιεράπετρα"

9:49 π.μ. - Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τρί, 16/49/2024
Image: Καλαντζάκης: "Ζητάμε την άμεση επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ιεράπετρα"

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Ενιαίο Αγροτικοό Σύλλογο Ιεράπετρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Χειλά και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Βιαννιτάκη, κα Καλλιόπη Ζερβαλάκη, κ. Δημήτρη Μαλλιωτάκη και κ. Εμμανουήλ Καββουσανάκη παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, όπως οι εργάτες γης, η λειψυδρία, τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος των Μπραμιανών, το έργο της προσαγωγού από τον Μύρτο έως το φράγμα Μπραμιανών, η ενιαία δημοπράτηση, το μεταφορικό ισοδύναμο, το αυξημένο καλλιεργητικό και ενεργειακό κόστος, ο ΕΛΓΑ, το φράγμα στον Άη Γιάννη κ.α.

Ο κος Καλαντζάκης, στη συνέχεια, τόνισε: « Οι αγρότες μας εδώ και χρόνια ταλανίζονται από μια σειρά προβλημάτων για τα οποία όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί λύσεις, αλλά αντίθετα χρόνο με τον χρόνο τα προβλήματα οξύνονται. Τα δυσβάστακτα καλλιεργητικά έξοδα, από τη μία και οι μηδαμινές ελαφρύνσεις προς τους αγρότες από την άλλη, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων από τους παραγωγούς και την απουσία κρατικών υποδομών έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής σε οικονομικό αδιέξοδο. Πρέπει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, να επισκεφτεί τον Δήμο της Ιεράπετρας και να δώσειξεκάθαρες απαντήσεις στα καίρια θέματα.

Ζητάμε από τον κ. Αυγενάκη να ενημερώσει με σαφήνεια τους αγρότες μας για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και για τις λύσεις που προγραμματίζει με αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτό θα πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν οι Κυβερνώντες».