Καλαντζάκης: «Συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις και να υλοποιούμε έργα στον οικισμό της Βαϊνιάς»

5:35 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023
05:06 μ.μ. - Δευ, 26/35/2023
Image:  Καλαντζάκης: «Συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις και να υλοποιούμε έργα στον οικισμό της Βαϊνιάς»

Στον οικισμό Βαϊνιάς ο Δήμαρχος

Τον οικισμό Βαϊνιά του Δήμου Ιεράπετρας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη, όπου και συναντήθηκαν  μεταξύ άλλων με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς, κα Αναστασία Νεοφωτίστου και τον Αντιπρόεδρο και μέλος του Συμβουλίου της Δ.Ε. Ιεράπετρας, κ. Βαλάντη Λιανάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος εξέθεσε τα ζητήματα προτεραιότητας του πολιτιστικού φορέα και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους κατοίκους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αυτοψία και στη νέα παιδική χαρά της Βαϊνιάς.

Κατόπιν, ο κος Καλαντζάκης σημείωσε: «Συνεχίζουμε να επιλύουμε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Βαϊνιάς. Κάποια επιλύονται άμεσα και άλλα πιο μακροπρόθεσμα, όμως όλα μπαίνουν στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής.  Πέρα από τη νέα παιδική χαρά, την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης και τις ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Λειβάδια, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μέσα στον οικισμό τα οποία έχουμε ολοκληρώσει, σύντομα θα ξεκινήσουν τσιμεντοστρώσεις για πρώτη φορά στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής μήκους περίπου 4 Km και θα ακολουθήσει και ο καθαρισμός ρείθρων σε όλη την περιοχή στα Λειβάδια. Επίσης, ο Δήμος θα προχωρήσει σε δράσεις καθαρισμού σε κοινόχρηστους χώρους σε συνεργασία και με τον Σύλλογο. Παράλληλα, τους ενημέρωσα για το μεγάλο έργο της ύδρευσης που υλοποιείται αυτήν την περίοδο από τη Σαρακίνα έως το υδραγωγείο του Περιστερά το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα επηρεάσει θετικά και τον οικισμό της Βαϊνιάς, ο οποίος υδρεύεται από το συγκεκριμένο υδραγωγείο με αποτέλεσμα να μην ξανααντιμετωπίσει πρόβλημα υδροδότησης παρά την γρήγορη ανάπτυξή του.

Τέλος, κάτι που πρέπει να τονίσουμε είναι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά στον οικισμό. Πραγματικά πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους κατοίκους, οι οποίοι φροντίζουν για την άριστη διατήρησή της.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς για την ενεργή συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του οικισμού».