Καλαντζάκης: «Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος - Όχι στην υποβάθμισή του»

7:21 π.μ. - Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
07:02 π.μ. - Πέμ, 06/21/2020
Image: Καλαντζάκης: «Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος - Όχι στην υποβάθμισή του»

Με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος,Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Ιεράπετρας και τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στον ποταμό Αλμυρό.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για όλες τις σχετικές εργασίες που έχουν γίνει από το Δήμο και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί η υπηρεσία καθαριότητας και το ΝΠΔΔ Περιβάλλον. Επιπλέον, εκφράστηκε η κοινή διαφωνία για την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Ιεράπετρας στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για το εν λόγω θέμα όπου επιρρίφθηκαν αβάσιμες ευθύνες στην μεριά του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από διάφορα σημεία και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αποδεικνύουν ότι οι απορροές στραγγιδίων που προέρχονται από το Δήμο δεν είναι επιβλαβείς.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε το σύνολο των φυσικών αγαθών με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και όχι να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην υποβάθμισή του.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που έχει παρατηρηθεί στο συγκεκριμένο σημείο μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να προσκομίσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων που αποδεικνύουν τη μη υπαιτιότητά του στο φαινόμενο ρύπανσης που παρατηρείται και σκοπεύουμε να ενημερώσουμε λεπτομερώς τον Περιφερειάρχη Κρήτης με τα στοιχεία που διαθέτουμε για ό,τι άπτεται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.

Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε πάντα υπέρ της επιχειρηματικότητας, τη στηρίζουμε και την προάγουμε με κάθε τρόπο. Παρ’ όλα αυτά κάθε επιχειρηματίας οφείλει να σέβεται το χώρο στον οποίο επιχειρεί, να προσέχει το φυσικό περιβάλλον και να λειτουργεί ακριβώς όπως ορίζει η νομοθεσία».