Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας για το συλλαλητήριο : Όχι στην υποβάθμιση και απαξίωση του Δήμου μας

10:47 π.μ. - Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017
10:03 π.μ. - Σάβ, 04/47/2017
Image: Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας για το συλλαλητήριο : Όχι στην υποβάθμιση και απαξίωση του Δήμου μας

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Απριλίου στην Ιεράπετρα για την κατάργηση των παραρτημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, το Νοσοκομείο και την αποψίλωση – υποβάθμιση του δήμου Ιεράπετρας. Η Επιτροπή Φορέων αναφέρει:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ
ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 18.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 
 
Ο δήμος Ιεράπετρας δέχεται το τελευταίο διάστημα απανωτά χτυπήματα ενός νέου γύρου αποψίλωσης που ξεκίνησε με το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης και συνεχίζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Πυροσβεστική, κ.ο.κ..
 
Πρόκειται για μέτρα στα πλαίσια της γενικότερης καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία μας. Το αποτέλεσμα τους είναι η απαξίωση και η υποβάθμιση της περιοχής μας, αλλά και η απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου μας που έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία από το κλείσιμο της εφορίας, την υπολειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου μας, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ, κλπ.
 
Η κοινωνία της Ιεράπετρας έχει κρατήσει το Νοσοκομείο μας ανοιχτό και λειτουργικό με σκληρούς αγώνες. Εμείς, μαζί με τους φοιτητές του ΤΕΙ μας, κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις, κερδίσαμε το μεταβατικό καθεστώς διατήρησής του μέχρι το 2018. Χρειάζεται, και πάλι να αντιδράσουμε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που πλήττουν τα συμφέροντα και το μέλλον του τόπου μας.
 
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση των παραρτημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο δήμο μας και την υποκατάστασή τους με ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων ανίκανο και αναρμόδιο να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται πλέον στο ΕΦΚΑ. Και μάλιστα, τη στιγμή, που τόσο το ΙΚΑ, όσο και Ο ΟΑΕΕ διαθέτουν ιδιόκτητα γραφεία.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ένας δήμος 30.000 κατοίκων, με ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια ζώνη από το Νότιο Ηράκλειο μέχρι τα Γούδουρα, να μην διαθέτει ένα νοσοκομείο ικανό να εξυπηρετήσει με ασφάλεια και επάρκεια τον κόσμο που το χρειάζεται, να μην διαθέτει μια παθολογική κλινική ικανή να εφημερεύσει όλο το μήνα. Πολύ περισσότερο δεν θα ανεχτούμε καμιά νέα απόπειρα συρρίκνωσής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με πρόσχημα οποιοδήποτε «εξορθολογισμό» του οργανισμού του. Δικαιούμαστε και απαιτούμε ένα Νοσοκομείο πλήρες, Δημόσιο και Δωρεάν, αυτοδιοίκητο, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δεν ανεχόμαστε τα νέα χτυπήματα υποβάθμισης και απαξίωσης που δεχόμαστε, όπως δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο του ΤΕΙ και την απομάκρυνση ή υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών και δομών που υπήρχαν στο δήμο μας.
 
 
Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαξιώνουν τον τόπο μας, δυσχεραίνουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας και στερούν το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι εύκολο, όμως είναι εφικτό όπως έδειξαν οι αγώνες για το νοσοκομείο μας. Με την επιμονή, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική συμμετοχή όλων μας –φορέων και κατοίκων- μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν.
 
 
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΚΑΦΕ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ –ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ