Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές του Κωστή Δερμιτζάκη

1:20 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
01:05 μ.μ. - Πέμ, 30/20/2024
Image: Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές του Κωστή Δερμιτζάκη

Δίνουμε στη δημοσιότητα το Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη 2024 του Κωστή Δερμιτζάκη, πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου:

«Φίλες και φίλοι και σε αυτήν την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών του Ιούνη συστρατεύομαι με το ΚΚΕ, πρώτα απ΄ όλα γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν δεσμεύεται και δεν δέχεται εντολές από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα μονοπώλια που κυριαρχούν στην ΕΕ. Η μοναδική δέσμευση του ΚΚΕ είναι η ανυποχώρητη υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και η οργάνωση της πάλης του λαού μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και αποτελούν τους στυλοβάτες του συστήματος που αναπαράγει και μεγαλώνει την αδικία.

Στην πατρίδα μας σήμερα ονομάζουν το ξεπούλημα «ανάπτυξη». Έχουν καταστρατηγηθεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Η ακρίβεια επελαύνει ανεξέλεγκτη. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Υγεία και παιδεία παραδίδονται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κάθε όφελος για τον λαό, για τους νέους και τις νέες, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θεωρείται κόστος. Οι επενδυτικές βαθμίδες αφορούν τους λίγους. Οι πολλοί στη μέση του μήνα βιώνουν την μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας.

Απέναντι σε όλα αυτά το μόνο αληθινό, σταθερό και αδιαπέραστο ανάχωμα είναι το ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ ισχυροποιείται ο λαός, οργανώνει τον αγώνα και αντεπιτίθεται! Μόνο έτσι θα σταματήσουμε αυτή την καθοδική πορεία και θα αντισταθούμε σθεναρά στα σχέδιά τους που μας θέλουν φοβισμένους, περιθωριοποιημένους, απλούς θεατές της καταστροφής. Απέναντι σε όλους αυτούς που θεοποιούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και που μας εμπλέκουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των μονοπωλίων και των οικονομικών συμφερόντων, μονάχα ο λαός με ένα ισχυρό ΚΚΕ να οργανώνει τον αγώνα του μπορεί να υψώσει ανάστημα. Ένα ανάστημα που θα φτάνει στο ύψος των αναγκών του.

Μετά από τόσα χρόνια πολιτικής διαδρομής και ώριμη σκέψη, καλώ όλους όσους έχουμε συμπορευτεί για ένα καλύτερο κόσμο και μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά να συμβάλουμε ώστε να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, τώρα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Στηρίζουμε ΚΚΕ!»

Το Γραφείο Τύπου

30 Μαϊου 2024