Καλιοντζής: Με καθυστέρηση η εργολαβία καθαρισμού πρανών των δρόμων - Κίνδυνος πυρκαγιάς

12:13 μ.μ. - Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Τρί, 27/13/2023
Image: Καλιοντζής: Με καθυστέρηση η εργολαβία καθαρισμού πρανών των δρόμων - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Προσοχή - Στα τασάκια του αυτοκινήτου τα τσιγάρα

Φωτιά που εκδηλώθηκε σε οικία στο κέντρο της Ιεράπετρας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοντζή η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικία στο κέντρο της πόλης από ξεχασμένο αναμμένο μάτι κουζίνας. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αστυνομία και δημοτική αστυνομία.

Με την ευκαιρία ο κ. Καλιοντζής συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο. Εξάλλου, όπως είπε, είμαστε σε αντιπυρική περίοδο και απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς.

Παρόλα αυτά συχνά υπάρχουν περιστατικά που κινητοποιούν την υπηρεσία, τα οποία ευτυχώς καταφέρνουν να τα αντιμετωπίζουν. Επιβάλλονται και πρόστιμα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που ο κίνδυνος εκδήλωσης και επέκτασης μιας φωτιάς είναι πολύ μεγάλος. Μεγάλος ο κίνδυνος για φωτιά σε πρανές οδού και εδώ δυστυχώς υπάρχει μια καθυστέρηση στον καθαρισμό τους οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους. Αν έχουμε μεγάλη φωτιά φέτος φοβόμαστε ότι θα ξεκινήσει από τα ακαθάριστα πρανή των δρόμων, τόνισε ο κ. Καλιοντζής.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό είπε ότι η υπηρεσία είναι στελεχωμένη σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενώ το χειμώνα ενισχύθηκαν με ένα επιπλέον όχημα. Αντιλαμβάνεται όμως κανείς ότι δεν μπορούν να βρίσκονται σε όλη την έκταση του δήμου ανά πάσα στιγμή για αυτό η προσοχή και η βοήθεια των πολιτών αλλά και οι παρουσία των εθελοντών είναι ιδιαίτερα σημαντική, επεσήμανε μεταξύ άλλων.