Καλλιονάκης: Αρνητικά όλα τα μοριακά και rapid tests χθες στην Ιεράπετρα

12:59 μ.μ. - Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Παρ, 09/59/2021
Image: Καλλιονάκης: Αρνητικά όλα τα μοριακά και rapid tests χθες στην Ιεράπετρα

Σε καλό δρόμο ο έλεγχος της πανδημίας στην πόλη - Το Νοσοκομείο θα δέχεται μαθητές σε περίπτωση που το self test βγει θετικό

Σε τρία ανέρχονται τα άτομα που νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και των τεστ μετά τα θετικά κρούσματα τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή, όπως δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Μανώλης Καλλιονάκη. Προσθέτει ότι δυο ακόμα άτομα νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου αντίστοιχα.

Σχετικά με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τελευταία είπε ότι φαίνεται να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά, η κατάσταση έχει περιχαρακωθεί και δίνονται σχετικές οδηγίες στους πολίτες. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν ασυμπτωματικοί που δεν έχουν προσέλθει στο Νοσοκομείο. Είναι αναγκαίο λοιπόν να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα , τόνισε ο κ. Διοικητής.

Ανέφερε ακόμα ότι όλα τα τεστ, μοριακά κυρίως αλλά και rapid που έγιναν εχθές στο Νοσοκομείο, ήταν αρνητικά. Τεστ εξακολουθούν να γίνονται. Εάν τώρα με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων κάποιο self test σε μαθητή βγει θετικό τότε το παιδί με τους γονείς θα πρέπει να προσέλθουν αμέσως στο Νοσοκομείο όπου θα τους δοθούν οδηγίες από τους υπεύθυνους γιατρούς.