Καλλιονάκης: Αύριο θα είναι έτοιμη η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:06 π.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τρί, 31/06/2020
Image: Καλλιονάκης: Αύριο θα είναι έτοιμη η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Εκπαιδεύονται προληπτικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρφωσης της κλινικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού που θα πρέπει να νοσηλευτούν. Η κλινική αναμένεται να είναι έτοιμη να παραδοθεί, αύριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής κ. Μανώλης Καλλιονάκης. Πρόσθεσε ότι εκπαιδεύονται γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου αλλά και από το Κέντρο Υγείας έτσι ώστε να γνωρίζουν τη χρήση των μηχανημάτων. Μέχρι τώρα ευτυχώς δεν έχουμε κρούσματα στην Ιεράπετρα. Εάν όμως έχουμε και κολλήσουν γιατροί - που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα -  αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα υπάρξει απώλεια σε ιατρικό δυναμικό και για αυτό θα πρέπει έγκαιρα να μεριμνήσουμε. Εκπαιδεύονται λοιπόν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, σημείωσε  ο κ. Διοικητής.

Κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να επικοινωνούν καταρχάς  με τον θεράποντα ιατρό τους και τον ΕΟΔΥ. Εφόσον κριθεί αναγκαία η μετακίνηση προς το νοσοκομείο, να υπάρξει ενημέρωση ώστε να του δοθούν οδηγίες. Στην πύλη υπάρχει εργαζόμενος που παίρνει ένα πρώτο ιστορικό και κατευθύνει αναλόγως τον ασθενή προς τον γιατρό. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση εάν υπάρχει κίνηση εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο καλό θα είναι ο ασθενής να παραμείνει στο όχημά του μέχρι να ειδοποιηθεί. Διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό γίνονται με φειδώ, με ένα καλό ορθολογισμό με έμφαση στα πιο βαριά περιστατικά και με βάση τα όσα κρίνουν οι γιατροί. Κρούσμα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα και ευρύτερα δεν έχει καταγραφεί, τόνισε ο κ. Καλλιονάκης.

Είπε ακόμη ότι μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια το Νοσοκομείο είναι φυσικά κοντά και  στους   πολίτες που πάσχουν από άλλες ασθένειες.  Για κάποιο πολύ επείγον περιστατικό και  εάν θεωρηθεί αναγκαίο γιατρός  μπορεί να μεταβεί  στον χώρο, στο σπίτι  του ασθενή. Αυτό όμως γίνεται κατ  εξαίρεση και θα συμβεί σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, επανέλαβε ο Διοικητής. Συστήνοντας στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας,να μείνουν σπίτι και να φροντίζουν για την ατομική υγιεινή τους.