Καλοκαιρινές δράσεις παραγωγικής ενασχόλησης και δημιουργίας για παιδιά από 5-12 ετών από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

2:42 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023
02:06 μ.μ. - Τετ, 21/42/2023
Image: Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Δείτε αναλυτικά

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  Δήμου  Ιεράπετρας, θα λειτουργήσει για  την τρέχουσα  σεζόν, καλοκαίρι 2023, καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής ενασχόλησης και δημιουργίας.

   Οι Καλοκαιρινές δράσεις   θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο και οικείο  χώρο του  1ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ για τους  μήνες  ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ  ΑΥΓΟΥΣΤΟ. 

Ωράριο λειτουργίας από 7:00 έως  15:00 Δευτέρα με  Παρασκευή,  απελευθερώνοντας  γονείς  για  την  αγορά  εργασίας, με  δημιουργική  εποπτευόμενη  απασχόληση των  παιδιών τους.

Στις  καλοκαιρινές δράσεις μπορούν να  φιλοξενηθούν παιδιά  από  5  έως 12  ετών.

Για  τη  φιλοξενία  θα  υπάρχει  οικονομική  εισφορά.

Σκοπός των  καλοκαιρινών  δράσεων  είναι η παραγωγική  ενασχόληση και η  δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

   Δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της καλλιέργειας του αθλητισμού, στην αγάπη για τη φύση, στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  μέσα από τη  σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου .

  Οι καλοκαιρινές δράσεις για την εκπλήρωση του σκοπού τους, όπως αυτός περιγράφεται παραπάνω, προβλέπεται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  1. Ενασχόληση  και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.
  2. Υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας και σωματικών δραστηριοτήτων.
  3. Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα στις ώρες λειτουργίας των  καλοκαιρινών δράσεων να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας  χωρισμένα σε ομάδες με βάση την  ηλικία τους με θέματα όπως:

  1. Εικαστικά (Ζωγραφική- Κατασκευές-Κολάζ)
  2. Μουσικοκινητικά – παραδοσιακά παιχνίδια.
  3. Παραδοσιακοί  χοροί
  4. Σκάκι
  5. Θεατρικό Παιχνίδι- θεατρικές παραστάσεις
  6. Υπολογιστές  και ορθή χρήση τους- παιγνίδια 
  7. Ομαδικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα
  8. Περιβαλλοντική αγωγή
  9. Αθλητικές δραστηριότητες
  10. Ατομικές δραστηριότητες  κ.α.

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν ή και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών..

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στις  καλοκαιρινές δράσεις από 22/6 έως  30/6   στα  γραφεία  του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δημοκρατίας 31  2ος  όροφος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: ierapetra.gov.gr & Τηλεφ 2842022200 εσωτ 388