Κανάκης: Για λόγους αρχής δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια "αιώνια" Διοίκηση

10:40 π.μ. - Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021
10:07 π.μ. - Πέμ, 08/40/2021
Image: Κανάκης: Για λόγους αρχής δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια "αιώνια" Διοίκηση

Ο οικονομικός απολογισμός του πρώην Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αναδιάρθρωση στον χώρο της υγείας αλλά και τις χθεσινές εκλογές στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ο απερχόμενος γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κανάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τους λόγους που δεν έθεσε υποψηφιότητα. Κάνοντας και έναν σύντομο απολογισμό του έργου του συλλόγου ώστε να στηρίξει το Νοσοκομείο, με τη βοήθεια της κοινωνίας.

Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι εκτίμηση και θέση του είναι ότι για λόγους αρχής δεν θα πρέπει τα ίδια πρόσωπα να εκλέγονται στις ίδιες θέσεις για πάνω από 2-3 θητείες. Οι Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, ο Σύλλογος και το Νοσοκομείο παραμένουν. Είναι υπόθεση όλων να στηρίξουμε το Νοσοκομείο, υποστήριξε. Ευχαριστώντας όλους με τους οποίους συνεργάστηκε και ζήτησε συγνώμη για όσους τυχόν στεναχώρησε στην προσπάθειά και την εμμονή του για διαφάνεια έτσι ώστε όλα να είναι ξεκάθαρα ως προς τη λειτουργία του συλλόγου.

Κάνοντας έναν απολογισμό αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Νοσοκομείου με τον εξοπλισμό για την ενδοσκοπική κλινική, στα 26 ηλεκτρικά κρεβάτια με τη βοήθεια των φίλων Νορμανδών, στην μεταστέγαση του ΕΚΑΒ καθώς και σε άλλες μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις και ενίσχυση εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Και όλα αυτά χάρη στην στήριξη της κοινωνίας των πολιτών , στους ραδιομαραθώνιους αλλά και στη βοήθεια πολλών εθελοντών που ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του. Ενδεικτικά είπε ότι τα έσοδα από τον ραδιομαραθώνιο τον Απρίλιο του 2020 συγκεντρώθηκαν 45.000 ευρώ προσθέτοντας πως αφήνουν στο επόμενο Δ.Σ. το ποσό των 11.000 ευρώ Είπε ακόμα ότι μέσα σε όλα αυτά δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η συμπεριφορά, ορισμένων, μέσα στο νοσοκομείο δεν είναι η πρέπουσα. Κλείνοντας κατέθεσε την άποψη ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι πολιτικό θέμα έχει να κάνει με πολιτικές αποφάσεις και τόνισε τη σημασία ανασύστασης της Επιτροπής αγώνα.