Κανένα φως από Μπορμπουδάκη για αλλαγή του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

8:22 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Παρ, 08/22/2020
Image: Κανένα φως από Μπορμπουδάκη για αλλαγή του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Είναι υπουργική απόφαση και δεν υπήρξε εισήγηση από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η Διοικήτρια

"Ο ορισμός των Δ.Σ. των Νοσοκομείων γίνεται με υπουργική απόφαση. Δεν υπήρξε εισήγηση από την πλευρά της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τον ορισμό Δ.Σ. στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Λασιθίου, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η κα Ελένη Μπορμπουδάκη σχετικά με τη μη συμμετοχή της Ιεράπετρας στη Διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου. Προσθέτει πως, η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο γνωρίζουν τη σημαντικότητα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και δεν είναι λίγες οι φορές και προσωπικά και από τη Διοίκηση έχει επισημανθεί αυτό. Δεν υπάρχει εισήγηση της 7ης ΥΠΕ για τον ορισμό κανενός Δ.Σ. Όσο βρίσκομαι στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δουλεύω με διαφάνεια και μιλάω με αλήθειες. Κανένας ορισμός Δ.Σ. στη χώρα δεν λαμβάνει πρόταση από την εκάστοτε ΔΥΠΕ. Είναι υπουργική απόφαση.

Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ως 7η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξουμε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, του Λασιθίου. Η 7η ΥΠΕ έχει πάρει εγκρίσεις για προσλήψεις γιατρών από το υπουργείο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος γιατρός, άμεσα θα μπορεί να αναλάβει εργασία. Το ίδιο και για νοσηλευτικό προσωπικό. Εχθές έγινε μια τηλεδιάσκεψη για Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο εξοπλισμός για ΜΑΦ στην Ιεράπετρα έχει ζητηθεί. Το θέμα είναι η στελέχωση με γιατρούς. Εάν οι υφιστάμενοι γιατροί μπορούν να το υποστηρίξουν θα προχωρήσει το θέμα. Για αυτό είναι ενήμερος ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Καλλιονάκης. Επιπλέον προχωρά και το θέμα με τον αξονικό τομογράφο. Δεν έχουμε δείξει δείγματα απαξίωσης του νοσοκομείου και δεν υπάρχει πρόθεση απαξίωσης, τόνισε η κα Διοικήτρια.

Η κα Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε και στο θέμα χρηματοδοτήσεων λέγοντας πως από το πρόγραμμα Νιάρχος η χρηματοδότηση αναφέρεται για μονάδες εντατικές θεραπείας. Οι δωρεές από τον επιχειρηματικό κόσμο πηγαίνουν στο νοσοκομείο που επιθυμεί ο δωρητής και γίνεται αξιοποίηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η χρηματοδότηση Περιφέρειας Κρήτης θα αξιοποιηθεί ώστε να ενισχυθούν όλα τα νοσοκομεία του νησιού. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανασφάλεια στον κόσμο της Ιεράπετρας, τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι ως 7η ΥΠΕ θα στηρίξουν τα νοσοκομεία της Κρήτης και του Λασιθίου.