Κάποιοι σκέφτονται να κλείσουν το Γηροκομείο Ιεράπετρας;

8:11 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τρί, 24/11/2020
Image: Κάποιοι σκέφτονται να κλείσουν το Γηροκομείο Ιεράπετρας;

Τι απαντά μέσω του Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου

Είναι γνωστή η προσπάθεια που γίνεται το τελευταίους μήνες για να σταθεί όρθιο το Γηροκομείο Ιεράπετρας ξεπερνώντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο ραδιομαραθώνιος που έγινε πρόσφατα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου φίλων τρίτης ηλικίας του Γηροκομείου κ. Μιαούλη έδωσε μια σημαντική ανάσα και ακόμη συγκεντρώνουν χρήματα από τις προσφορές.

Πέραν αυτού δίνουν μεγάλη έμφαση στη λήψη προληπτικών μέτρων τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εξυπηρετούμενους από τη δομή. Γιατρός του νοσοκομείου τους επισκέπτεται συχνά. Επίσης το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για το πως θα πρέπει το ίδιο να προστατευτεί αλλά και να φροντίσει τους ηλικιωμένους, εν μέσω κορωνοϊού.

Ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται τελευταία για το ενδεχόμενο να κλείσει η δομή, μια άποψη που φαίνεται ότι κάποιοι την υποστηρίζουν, ο κ. Μιαούλης απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, σχολίασε ότι ακούγονται τέτοιες θέσεις δεν ξέρει εάν είναι λόγω κορωνοϊού ή για οικονομικούς λόγους, προς το παρόν πάντως δεν έχει παρθεί κάποια τέτοια απόφαση και το Γηροκομείο συνεχίζει τη λειτουργία του.