Καραλάκης: Ικανοποιητικές οι τιμές των κηπευτικών της Ιεράπετρας την περίοδο του Πάσχα

12:31 μ.μ. - Τρίτη, 18 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Τρί, 18/31/2023
Image: Καραλάκης: Ικανοποιητικές οι τιμές των κηπευτικών της Ιεράπετρας την περίοδο του Πάσχα

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή κ. Γιώργος Καραλάκης στον Ηχώ 99,8

Ικανοποίηση για την πορεία διάθεσης των ποιοτικών κηπευτικών της Ιεράπετρας στις εγχώριες αγορές και τις αγορές του εξωτερικού, τις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή κ. Γιώργος Καραλάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι αισιόδοξες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αφού τα προϊόντα διατέθηκαν στις αγορές και μάλιστα σε καλές τιμές, για την εποχή. Το θετικό είναι ότι η καλή αυτή πορεία ως προς τη διάθεση των κηπευτικών, συνεχίζεται. Οι τιμές ωστόσο, παρουσιάζουν μια μικρή κάμψη μετά το Πάσχα αναμένεται όμως και πάλι, σύντομα, να κινηθούν ανοδικά. Ο Μάης είναι ο μήνας που συνήθως αφήνει κέρδος στον παραγωγό. Σε κάθε περίπτωση πολλά θα εξαρτηθούν από την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Να σημειωθεί δε ότι τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τα ξενοδοχεία και αυτός είναι ένας ακόμη θετικός παράγοντας. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να αναφερθεί και η θετική κίνηση των εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων, τόνισε ο κ. Καραλάκης.

Πρόσθεσε ότι αρκετοί παραγωγοί αγγουριού προχώρησαν σε νέα καλλιέργεια. Σε αντίθεση με τους παραγωγούς ντομάτας που εκείνοι της παλαιάς εσοδείας ξεπατώνουν και αναμένεται το επόμενο διάστημα, ορισμένοι, να προχωρήσουν σε νέα καλλιέργεια. Βέβαια ποσότητες αγροτικών προϊόντων υπάρχουν για να καλύψουν ανάγκες της αγοράς, εξήγησε.

Ακούστε εδώ τον κ. Καραλάκη