Καραμανωλάκης: Μαζικός ξεσηκωμός στην Σητεία για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο

10:46 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Τρί, 26/46/2024
Image: Καραμανωλάκης: Μαζικός ξεσηκωμός στην Σητεία για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο

Ο Νίκος Καραμανωλάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Σητείας, στον Ηχώ 99,8

Εν όψει του παλλασιθιώτικου συλλαλητηρίου για την υγεία την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Σεληνάρι και με βασικό αίτημα την στελέχωση των νοσοκομείων του νομού, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγώνα Σητείας.

Ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως η κινητοποίηση θα είναι μαζική και συλλογική ενώ υπήρξε ανησυχία στην αρχή για την στήριξη των μεγάλων συλλόγων και φορέων. Ευτυχώς όμως όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση με έμπρακτο τρόπο αφού τα καταστήματα και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν την κρισιμότητα της υπάρχουσας κατάστασης μιας και διαλύεται εντελώς το ΕΣΥ. Δεν έχουν καταλάβει πως αν γίνονται απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω, επισημαίνει ο ίδιος.

Ο κ. Καραμανωλάκης τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται άρτια οι τρεις Δήμοι του νομού Λασιθίου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει στο Λασίθι. Τα ενιαία αιτήματα του νομού αφορούν την άμεση στελέχωση των 3 νοσοκομείων, να υπάρξουν ελκυστικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές και να μην γίνει καμία συγχώνευση νοσοκομείων. Ακόμη, ζητάμε την κατάργηση της ενοποίησης των 3 νοσοκομείων του Λασιθίου ώστε το καθένα να έχει την δυνατότητα να λειτουργεί με αυτοτέλεια.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο των απογευματινών χειρουργείων, ο ίδιος δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων, οι έχοντες και οι μη έχοντες. «Είναι φανερό πως τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν έναν τρόπο χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τους ίδιους τους πολίτες. Τι θα κάνουν όσοι αδυνατούν να πληρώσουν για να χειρουργηθούν;»

*φωτογραφίες από 902.gr