Καρέτα - καρέτα, σκουπίδια και παραπήγματα στη Νέα Ανατολή | Φώτο

9:53 π.μ. - Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016
09:10 π.μ. - Πέμ, 06/53/2016
Image: Καρέτα - καρέτα, σκουπίδια και παραπήγματα στη Νέα Ανατολή | Φώτο

Σε μια περιοχή που σύντομα θα γίνει χωματερή για σκουπίδια και απόβλητα θερμοκηπίων, οι θαλάσσιες χελώνες έφτιαξαν φωλιές.

Αγνόησαν το βρώμικο περιβάλλον, γιατί εκτίμησαν την ησυχία από την έλλειψη ανθρώπινης παρουσίας. Η τελευταία πάντως είναι υπό συζήτηση. 


 
Ακροατής του Ηχώ που εντόπισε 3 φωλιές στην παραλία, εντόπισε επίσης ότι έχουν στηθεί και παραπήγματα, ενώ κάποιοι στερέωσαν στην άμμο πασσάλους για να στηθεί φιλέ για βόλεϊ. Ταυτοχρόνως έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλά σκουπίδια από τους κατοίκους της περιοχής που χρησιμοποιούν την παραλία. 





 
Πέρυσι σε ακριβώς διπλανή παραλία ο ακροατής είχε πάλι εντοπίσει φωλιά από καρέτα καρέτα, αλλά όπως λέει κάποιοι πήγαν και έσκαψαν καταστρέφοντας την. Ο ίδιος καταγγέλλει την κατ’ επανάληψη χρήση τροχοφόρου στην παραλία της περιοχής Νέα Ανατολή-Αμμουδάρα (πρώην beachwood city) όπου πριν δυο χρόνια είχαν γεννήσει και εκεί χελώνες, οπότε, εκτός από την καταστροφή της παραλίας απειλείται και η ζωή των χελωνών. 



 
Στην ίδια περιοχή κάποιοι πάνε και κόβουν τεράστια κλαδιά από αλμυρίκια και καλαμιές και φτιάχνουν παράπηγμα, οικειοποιούνται τον χώρο και γεμίζουν το τοπίο σκουπίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταγγέλλων έχει ήδη ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο περιβάλλοντος τον κ. Πανταζή ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και με ενδιαφέρον.