Κάρολος και Καμίλα έρχονται Κρήτη- ποια μέρη θα επισκεφθούν

12:00 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018
12:04 μ.μ. - Πέμ, 05/00/2018
Image: Κάρολος και Καμίλα έρχονται Κρήτη- ποια μέρη θα επισκεφθούν

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου. Το ζευγάρι θα βρεθεί στην Κρήτη την επόμενη Παρασκευή, οπότε θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπως είχε συμβεί πριν από δύο δεκαετίες, όταν ο Κάρολος είχε ξανά επισκεφτεί την Κνωσό και το Μουσείο. 
 
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα βρεθούν στο οινοποιείο Λυραράκη και θα ολοκληρώσουν το κρητικό σκέλος της επίσκεψής τους στις Αρχάνες.
 
 
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 11 Μαΐου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη, όπου και θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
 
 
Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφτεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης, περίπου στις 1:45 μ.μ., θα μεταβεί στο οινοποιείο Λυραράκη.
 
 
Περί τις 2:30 μ.μ. θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες, όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ “Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου”, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία, και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο παλιό σχολείο.
 
 
Τέλος, πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία των Αρχανών, με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.
 
Από την Τετάρτη στην Ελλάδα 
 
 
Συμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, το πριγκιπικό ζεύγος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 2:50 μ.μ. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και κατόπιν θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
 
Στις 8:30 μ.μ., ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
 
Την Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 10:10 π.μ. ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Στις 11:30 θα επισκεφτεί το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά, όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης “HMC Valiant”, που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.
 
 
Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό-καταδρομικό “Γ. Αβέρωφ”, και την τριήρη “Ολυμπιάς” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
 
 
Παράλληλα, στις 12:30 μ.μ. η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτεί τη Μονή Καισαριανής, όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.
 
Την Παρασκευή 11 Μαΐου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη.
 
 
neakriti.gr