Καταβολή 10 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από τη Βουλή

7:23 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018
07:07 μ.μ. - Τετ, 25/23/2018
Image: Καταβολή 10 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από τη Βουλή

Επιπλέον, ειδική συνεδρίαση για την ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας

Καταβολή 10 εκατομμυρίων ευρώ, ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και ειδική συνεδρίαση για την ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και σχεδίων, αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
 
Μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η καταβολή 10 εκατομμυρίων ευρώ στον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους πυρόπληκτους, ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από την τρομακτική καταστροφή αλλά και ειδική συνεδρίαση στο τρίτο Θερινό Τμήμα της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης με ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και σχεδίων.
 
Ειδικότερα η Διάσκεψη αποφάσισε:
 
- Να συμβάλλει στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων με ένα ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ από το αποθεματικά της.
 
- Αφού υπάρξει η ακριβής καταγραφή από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν θα υπάρξει ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από την τρομακτική καταστροφή . Αυτή η βοήθεια θα είναι εφ’ άπαξ καθώς η Βουλή δεν έχει δικαίωμα εκ του Κανονισμού να προχωρήσει σε διαχρονικές υιοθεσίες όπως γίνεται για τα παιδιά ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον πλην όμως θα υπάρξει μια πολύ ικανοποιητική βοήθεια στον λογαριασμό κάθε παιδιού που θα καταγραφεί από την ειδική επιτροπή.
 
«Αφού υπάρξει ακριβής καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση των οικογενειών που έχουν πληγεί, θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων της Βουλής και εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών για την Προστασία του Πολίτη, ώστε να δοθεί το ειδικό βοήθημα προς όλα τα παιδιά, που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν αλλάξει ξαφνικά και τραγικά οι ζωές τους από την τρομακτική καταστροφή», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.
 
«Θα είναι μια πολύ ικανοποιητική εφάπαξ βοήθεια στο λογαριασμό κάθε παιδιού που θα χρειάζεται υποστήριξη είτε για τις σπουδές του είτε για τους μελλοντικούς όρους της ζωής του» επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.
 
- να γίνει μια ειδική συνεδρίαση στο τρίτο Θερινό Τμήμα της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης με ακρόαση φορέων πολιτικής προστασίας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και σχεδίων, όπου θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρωτοβουλία σε επίπεδο ειδικής επιτροπής της Βουλής που ενδελεχώς και με βάση όλες τις εμπειρίες θα καταλήξει και σε επιπλέον συμπεράσματα για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της πολιτικής προστασίας
 
O Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «η Βουλή θα είναι ο χώρος όπου θα έρθουν οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειαστούν και εκπονηθούν από την κυβέρνηση, πλην όσων περάσουν με ΠΝΠ για άμεση ανακούφιση των πληγέντων».
 
 
thepressproject.gr