Καταγγελία: Δάσκαλος χτύπησε μαθητές σε Δημοτικό στα Χανιά

9:09 π.μ. - Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Παρ, 19/09/2018
Image: Καταγγελία: Δάσκαλος χτύπησε μαθητές σε Δημοτικό στα Χανιά

Δάσκαλος φέρεται να χτύπησε μαθητές Δημοτικού Σχολείου των Χανίων

Υπό διερεύνηση βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ένα περιστατικό βίας σε Δημοτικό Σχολείο των Χανίων.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου, φέρεται να χτύπησε μαθητές που φοιτούν μόλις στη Β’ Δημοτικού και μάλιστα, μέσα στο χώρο του σχολείου τους.
 
Το περιστατικό έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την παρέμβαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μηλιαράκη Μανόλη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ξεκινά άμεσα τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού, με κάθε νομιμότητα και τη μέγιστη ταχύτητα».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Μηλιαράκης, μιλώντας στο neakriti.gr, ο ίδιος ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό από τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο συνέβη, χωρίς, ωστόσο, να προβεί σε περεταίρω σχολιασμό, λόγω του ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία της διερεύνησης του εν λόγω συμβάντος.
 
Υπενθυμίζεται ότι ακόμη ένα περιστατικό βίας από δάσκαλο σε μαθητές είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, πριν από μερικούς μήνες.
 
Ειδικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, γονείς μαθητών είχαν καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά εκπαιδευτικού στη Σητεία, για τον οποία, μάλιστα, είχε διενεργηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, τότε, οι γονείς, ο συγκεκριμένος δάσκαλος φέρεται να είχε χαστουκίσει μαθητή του, εν ώρα μαθήματος.
 
 
neakriti.gr