Καταγγελία της ΚΝΕ για την προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών στο Τζερμιάδο

7:10 μ.μ. - Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020
07:10 μ.μ. - Σάβ, 10/10/2020
Image: Καταγγελία της ΚΝΕ για την προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών στο Τζερμιάδο

Το έγκλημά τους ήταν να ζητήσουν ένα ασφαλές και ανθρώπινο σχολείο.(Φώτο)

Η Οργάνωση Λασιθίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας καταγγέλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου στο Τζερμιάδο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες από διευθυντές, εφαρμόζοντας εντολές της Κυβέρνησης

Κάτω τα χέρια από τους συμμαθητές μας και τα αδέρφια μας! Αντί να τρομοκρατείτε με παρέμβαση εισαγγελέα και με το νέο όπλο που σας έδωσε η Κεραμέως, αυτό της τηλε-εκπαίδευσης με απουσία σε όσους κάνουν κατάληψη (την ίδια ώρα μάλιστα που για τους περισσότερους μαθητές δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά ούτε καν laptop), ασχοληθείτε με τα κυριολεκτικά πάρα πολύ σοβαρά αιτήματα των μαθητών!

Συγκεκριμένα ποιο είναι το “έγκλημα” που διέπραξαν οι μαθητές;

Το έγκλημά τους ήταν να ζητήσουν ένα ασφαλές και ανθρώπινο σχολείο. Μάλιστα δέχτηκαν ουσιαστικά την κοροϊδία του Δημάρχου αφού, ενώ δεσμεύτηκε να υλοποιήσει μία σειρά απο αιτήματα, και τελικά έκανε το απόλυτο μηδέν!

hxonews

Ας πάρει θέση κάθε εκπαιδευτικός που πράγματι θέλει να μορφωθούν τα παιδιά στα οποία διδάσκει, αλλά και κάθε γονιός που θέλει το παιδί του να προκόψει και να είναι ασφαλές στο σχολείο. Πόσο ασφαλές είναι να πηγαίνουν εν έτη μάλιστα 2020 μαθητές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Τζερμιάδου όπου:

ü   Εν μέσω πανδημίας, υπάρχει μία καθαρίστρια για 2 σχολεία με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να τα καθαρίσει, αλλά ούτε και να τα απολυμάνει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ü  Ουσιαστικά μιλάμε για σχολεία ετοιμόρροπα! Δεν έχει γίνει μελέτη στατικότητας! Δεν έχουν πυρασφάλεια! Ο δυτικός τοίχος του Γυμνασίου είναι έτοιμος να καταρρεύσει! Υπάρχουν κολώνες που έχουν ανοίξει και φαίνονται τα σίδερα! Υπάρχουν ηλεκτρολογικά που είναι εκτεθειμένα! Από το 2011 δεν έχει γίνει συντήρηση στο αλεξικέραυνο! Το πετρέλαιο τον χειμώνα “καίει” μέχρι τις 12, ενώ τα νερά μπαίνουν ακόμα και μέσα στο σχολείο και μιλάμε για μία ορεινή περιοχή.

hxonews

  Δεν έχει τις στοιχειώδεις υποδομές για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς τα θρανία είναι απαρχαιωμένα, όπως και ο εξοπλισμός της πληροφορικής.

Με λίγα λόγια κάθε μέρα που οι μαθητές πάνε σχολείο κινδυνεύουν από: τον κορονοϊο, μην πέσει και τους πλακώσει κανάς τοίχος ή και ολόκληρο το σχολείο, από ηλεκτροπληξία καθημερινά ή ακόμα και από κεραυνό αν χτυπήσει και δεν δουλέψει το παρατημένο αλεξικέραυνο, από σεισμούς (που γίνονται συχνά τελευταία στην Κρήτη). Οι μαθητές δηλαδή διεκδικούν απλά το αυτονοήτο, να μην πηγαίνουν σε ένα σχολείο – εφιάλτη!

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι μαθητές έχουν δίκιο!

Η ΚΝΕ τους στηρίζει και είναι δίπλα τους!

Απέναντί τους είναι μία πολιτική που βάζει στην άκρη τους μαθητές όχι μόνο στο Οροπέδιο Λασίθίου αλλά σε όλη την Ελλάδα, αφού για την κυβέρνηση οι μαθητές και οι ανάγκες τους είναι κόστος. Την ίδια ώρα μάλλον η κυβέρνηση θεωρεί κέρδος τα 10δις φοροαπαλλαγές που έδωσε στους εφοπλιστές, τα 4 δις για μαχητικά για τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, και πολλά άλλα.

Τέλος καλούμε την Δημοτική Αρχή αντί να κοροίδεύει τους μαθητές “ότι θα λύσει τα προβλήματα” και μετά να μην κάνει τίποτα να πάρει τις ευθύνες της. Πολύ παραπάνω που για άλλα κι άλλα ξέρει να βάζει το χέρι στην τσέπη, όπως τα 18.500 ευρώ που έδωσε σε εταιρεία για θερμική κάμερα.

·         Εδώ και τώρα να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βρουν λύση για όλα τα παραπάνω! Δήμος, Περιφέρεια, κεντρική κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να δώσουν την χρηματοδότηση που απαιτείται για να λυθούν!

·         Να κινηθούν διαδικασίες για ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στο Τζερμιάδο!

Το δίκιο των μαθητών έχει ήδη κριθεί! Είμαστε μαζί τους!

Το Γραφείο Τύπου

10/10/2020

hxonews