Καταλήψεις σε σχολεία της Ιεράπετρας: Ανοιχτός ο Κατσαγκόλης σε διάλογο με τους μαθητές

1:10 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
01:10 μ.μ. - Δευ, 03/10/2022
Image: Καταλήψεις σε σχολεία της Ιεράπετρας: Ανοιχτός ο Κατσαγκόλης σε διάλογο με τους μαθητές

Καταλήψεις σε 3ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Ιεράπετρας -Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε σχολεία της Ιεράπετρας με τα παιδιά να διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις κάμερες στο σχολείο και ειδικότερα τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου να κάνουν λόγο για κάμερες στις τουαλέτες μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης.

Όπως δήλωσε η κατάληψη ως πράξη είναι παράνομη. Από εκεί και πέρα, είναι θετικό ότι δεν γίνονται καταλήψεις για έλλειψη καθηγητών καθώς με το άνοιγμα των σχολείων το 95% των καθηγητών ήταν στα σχολεία. Τα ελάχιστα κενά καλύφθηκαν από αναπληρωτές. Υπάρχουν μεμονωμένες κενές ώρες στον νομό. Ως προς τις κάμερες. Κάμερες στα σχολείο τοποθετούνται μετά από αίτημα των διευθύνσεων των σχολείων σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές. Λειτουργούν νόμιμα εκτός των ωρών λειτουργίας των σχολείων , για να προστατέψει τα σχολεία και το ενδεχόμενο δολιοφθορών. Επισκέπτομαι τα σχολεία και μάλιστα πρόσφατα επισκέφθηκα και το 3ο Γυμνάσιο. Κάμερες στις τουαλέτες δεν υπάρχουν, διαβεβαίωσε ο κ. Κατσαγκόλης.

Πρόσθεσε ότι σέβεται την αγωνιστικότητα των παιδιών και τη διάθεσή τους να διεκδικήσουν για το σχολείο και να το κάνουν καλύτερο ωστόσο όμως αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, η συζήτηση, με τα συλλογικά όργανα, με τον δήμο, τις σχολικές επιτροπές. Μπορούν να βρουν και άλλους τρόπους να διεκδικήσουν. Ως Διεύθυνση και προσωπικά είμαι ανοιχτός σε διάλογο με τους μαθητές ώστε να συζητήσουμε τα όποια θέματα τους απασχολούν, τόνισε ο κ. Κατσαγκόλης.

*Υπό κατάληψη τελούν επίσης το Γενικό Λύκειο Σητείας και το ΕΠΑΛ Σητείας

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη