Κατασχέθηκαν αλβανικές πιπεριές και κολοκύθια στο Λασίθι

10:44 π.μ. - Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Κυρ, 10/44/2019
Image: Κατασχέθηκαν αλβανικές πιπεριές και κολοκύθια στο Λασίθι

Κατασχέθηκαν κολοκύθια & πιπεριές από την Αλβανία για υπερβάσεις ΑΟΚ

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του προϊόντος, το οποίο προοριζόταν για αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα μας
 
Η Υπηρεσία Ειδοποίησης για τη υγιεινή και ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) δημοσίευσε την Τετάρτη την κατάσχεση από τις ελληνικές αρχές σε φορτία με κολοκυθάκια και πιπεριές από την Αλβανία για υπερβάσεις των ανώτατων ορίων καταλοίπων (ΑΟΚ).
 
Στην περίπτωση του κολοκυθιού, τα κολοκυνθοειδή περιείχαν 0,24 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμα χλωροπυριφος, 24 φορές περισσότερο από αυτό που επιτρέπεται για αυτή την καλλιέργεια.
 
Οι αναλύσεις των προϊόντων πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου, αν και δεν δημοσιεύθηκαν στο RASFF μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
 
Στην περίπτωση των πιπεριών οι αρμόδιες ελληνικές αρχές τις βρήκαν να περιέχουν 0,098 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο, από το ίδιο εντομοκτόνο, (chlorpyrifos), δραστική ουσία που έχει ορισμένα ΑΟΚ που έχουν οριστεί σε πιπεριές όπως και στο κολοκυθάκι, 0,01 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό.
 
Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με το neakriti.gr, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του προϊόντος, το οποίο προοριζόταν για αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα μας.