Καθ’ όλα έτοιμο το αεροδρόμιο Σητείας - Στις 3 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ

11:37 π.μ. - Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
11:04 π.μ. - Πέμ, 19/37/2018
Image: Καθ’ όλα έτοιμο το αεροδρόμιο Σητείας - Στις 3 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ

Καθ’ όλα έτοιμο είναι το αεροδρόμιο της Σητείας για να υποδεχθεί τον αυξημένο αριθμό πτήσεων τσάρτερ και την αυξημένη επιβατική κίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου με αυτήν από τη Λιλ της Γαλλίας. Φέτος αναμένονται δέκα πτήσεις εβδομαδιαίως από χώρες της Σκανδιναβίας, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
 
Το δημοτικό αεροδρόμιο «Βιτσέντζος Κορνάρος» είναι μία σημαντικότατη υποδομή για την περιοχή και όχι μόνον. Η σπουδαιότητά του έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτή τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός των τειχών της Σητείας. Ο νέος αερολιμένας διαθέτει δυνατότητες περαιτέρω δράσης, συμβάλλοντας στην τουριστική και γενικότερα την ανάπτυξη του τόπου.
 
 
 
Αριθμός των κλινών και εταιρίες χαμηλού κόστους
 
Μία τέτοια προοπτική θα μπορούσε να είναι η δραστηριοποίηση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους- και πολλών ετών στόχος, για τον οποίο προσπαθούν οι τοπικοί φορείς και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό. Αγκάθι, όπως διαφαίνεται στην υλοποίησή, είναι ο αριθμός των κλινών όχι μόνο σε επίπεδο Σητείας, αλλά και ευρύτερα στο Λασίθι.
 
Ως γνωστόν, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από την Ryanair, της οποίας υπεύθυνοι επισκέφθηκαν και το αεροδρόμιο της Σητείας πριν μερικούς μήνες και είδαν τις νέες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αερολιμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν οι δυνατότητες δραστηριότητας, που μάλιστα η εταιρία τις έκρινε ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Ωστόσο η έλλειψη κλινών στην περιοχή της Σητείας και γενικότερα του Λασιθίου φαίνεται πως λειτούργησε ανασταλτικά για την ευόδωση της συνεργασίας.
 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης ανέφερε ότι «οι προσπάθειες για την δραστηριοποίηση εταιρίας χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Σητείας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, όταν έγινε και η πρώτη επαφή της Ένωσης με την προαναφερθείσα εταιρία. Επίσης συζητήσεις γίνει και με άλλες εταιρίες χαμηλού κόστους, από το σύνολο των οποίων επισημάνθηκε το θέμα του μικρού αριθμού κλινών στο Νομό Λασιθίου.
 
Ενδεικτικά οι κλίνες σε επίπεδο Νομού είναι 38.000 με 40.000, όταν ο Δήμος Χερσονήσου έχει 80.000 κλίνες και η Ένωση Ξενοδοχείων Χανίων έχει στο δυναμικό της 22.000 δωμάτια. Αυτό σημαίνει ότι οι κλίνες σε ό,τι αφορά μόνο τα ξενοδοχεία μπορεί να φθάνουν τις 60.000, στις οποίες προστίθενται ενοικιαζόμενα κλπ καταλήγοντας σε έναν αριθμό κλινών άνω των 100.000- 120.000. Ο αριθμός λοιπόν των κλινών σε μία περιοχή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αναπτυχθεί μία εταιρία χαμηλού κόστους.
 
Στο παρόν δεν έχει κλείσει καμία συνεργασία με εταιρία χαμηλού κόστους για το αεροδρόμιο της Σητείας, ωστόσο διατηρούνται επαφές από την πλευρά της Ένωσης για ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.
 
Μάλιστα και στην έκθεση του Λονδίνου, υπήρξαν φέτος σχετικές συζητήσεις με αντίστοιχη αγγλική εταιρία. Από την στιγμή που εκφραστεί ενδιαφέρον από οποιαδήποτε εταιρία, θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να καθοριστεί η φόρμουλα συνεργασίας».
 
 
anatolh.com