Καθαρά τα μαύρα ζουμιά του Αλμυρού ποταμού

10:21 π.μ. - Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Πέμ, 06/21/2020
Image: Καθαρά τα μαύρα ζουμιά του Αλμυρού ποταμού

Ο Α. Παπαδοπετράκης στον Ηχώ για τη δυσοσμία στον αέρα και τα ζουμιά στον Αλμυρό ποταμό

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Ιεράπετρας και τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στον ποταμό Αλμυρό συναντήθηκαν πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παπαδοπετράκης ανέφερε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από διαφορετικά σημεία και έχουν γίνει αναλύσεις οι οποίες έδειξαν ότι το προϊόν, ζουμί , που προέρχεται από τον πρώην ΧΑΔΑ δεν είναι επικίνδυνο. Τα δε προϊόντα του πυρηνελαιουργείου είναι έλαια , είναι επικίνδυνα εάν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι και θα πρέπει ο επιχειρηματίας να μεριμνήσει. Ως προς την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των αέριων προϊόντων του πυρηνελαιουργείου δημιουργείται πρόβλημα συχνά στην Ιεράπετρα.

 Θα ενημερώσουμε την Περιφέρεια και θα προσκομίσουμε τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τις απορροές. Για την ατμοσφαιρική ρύπανση και εδώ θα δούμε πως θα κινηθούμε καθώς το πρόβλημα στην πόλη και ευρύτερα, είναι μεγάλο. Δεν έχουν γίνει μετρήσεις για τα αέρια αυτά,αλλά σύντομα θα γίνουν. Ίσως να μην είναι επιβλαβή όμως είναι και το θέμα της έντονης δυσοσμίας που ενοχλεί τους κατοίκους. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει ο επιχειρηματίας, σύμφωνα βέβαια  με όσα προβλέπονται αλλά και με τρόπο τέτοιο ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στους πολίτες, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπαδοπετράκης

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου σχολίασε τέλος ότι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην συνάντηση που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου μεταξύ του αντιμεριφερειάρχη κ. Γιάννη  Γουλιδάκη με εκπροσώπους της εταιρίας του πυρηνελαιουργείου ώστε και από δική τους πλευρά να θέσουν τις απόψεις τους.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπαδοπετράκη: